Apple iPhones voor 2019 krijgen dezelfde beeldschermen als huidige generatie

12-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De Apple iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR zijn koud twee maanden op de markt, of er wordt al gesproken over de volgende generatie iPhones die waarschijnlijk in september 2019 zullen verschijnen. Volgens een doorgaans goed geïnformeerde analist krijgen de iPhones voor 2019 dezelfde beeldschermen als de huidige generatie iPhones.

Het duurt nog ten minste tien maanden voordat Apple de iPhones voor 2019 gaat presenteren, maar nu al duiken de eerste geruchten over deze nieuwe generatie iPhones op. De doorgaans goed geïnformeerde analist Ming Chi Kuo, van KGI Securities, stelt dat de volgende generatie iPhones dezelfde beeldschermen gaat krijgen als Apple nu gebruikt in de Apple iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR.

Apple iPhone XR (boven) en iPhone XS / XS Max (onder)
Apple iPhone XR (boven) en iPhone XS / XS Max (onder)

Dat betekent dat Apple waarschijnlijk volgend jaar met 'tussenmodellen' gaat komen en er dus opvolgers zullen gaan verschijnen voor alle drie de huidige iPhone modellen.

Geen drie maar twee modellen met OLED display

Eerder werd nog verwacht dat Apple vanaf volgend jaar alle iPhone modellen met een OLED beeldscherm zou gaan uitvoeren. Apple heeft afgelopen jaren een OLED beeldschermfabriek laten bouwen met de bedoeling om vanaf 2017 één iPhone model van een OLED beeldscherm te kunnen voorzien (de Apple iPhone X red.), vanaf 2018 twee iPhone modellen (de huidige iPhone XS en iPhone XS Max red.) en vanaf volgend jaar alle drie de iPhone modellen. Als de informatie van Ming Chi Kuo klopt, behoudt Apple volgend jaar het model met een IPS-LCD beeldscherm als goedkopere iPhone.

De opvolger voor de Apple iPhone XS behoudt daarmee haar 5,8 inch grote OLED beeldscherm. De opvolger voor de Apple iPhone XR krijgt daarmee wederom een 6,1 inch groot IPS-LCD beeldscherm en de nieuwe versie van de iPhone XS Max krijgt een 6,5 inch OLED beeldscherm.

Ander type antenne

Wat wel vernieuwd gaat worden is de antenne in de nieuwe iPhones. De huidige iPhones zijn uitgevoerd met een zogenaamde Liquid Crystal Polymer (LCP) antenne. Dit type antenne is erg flexibel en snel, maar moeilijk te produceren. Daardoor is de productie duur en kan maar door enkele leveranciers gemaakt worden. Om dit probleem op te lossen gaat Apple ook werken met een modified polyimide (MPI) antenne. Die zijn eveneens flexibel, maar makkelijker en door meer producenten te produceren, waardoor de prijs lager ligt. Eindgebruikers van de volgende generatie iPhones zouden overigens geen verschil moeten merken tussen de gebruikte antennes.

Via
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie