OnePlus komt begin 2019 met eerste 5G-smartphone

OnePlus komt begin 2019 met eerste 5G-smartphone

13-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


OnePlus heeft bekend gemaakt dat het bedrijf begin 2019 haar eerste smartphone met 5G-ondersteuning gaat uitbrengen. Het zal gaan om een toestel in een geheel nieuwe serie, dus niet een opvolger voor de huidige OnePlus 6T.

Begin 2019 zullen de eerste smartphones gepresenteerd gaan worden die overweg kunnen met toekomstige 5G-netwerken. OnePlus heeft door laten schermen de eerste of één van de eerste smartphone fabrikanten te willen zijn die een 5G-smartphone introduceert. Dat betekent dat OnePlus begin volgend jaar met een nieuwe smartphone gaat komen.

Sinds vorige week is de OnePlus 6T verkrijgbaar. Het toestel wat OnePlus begin volgend jaar gaat presenteren is géén opvolger voor de OnePlus 6T, maar een geheel nieuw toestel in een nieuwe serie. De opvolger voor de OnePlus 6T, die waarschijnlijk OnePlus 7 gaat heten, komt waarschijnlijk pas in mei of juni 2019 op de markt.

Alleen voor landen met 5G-netwerken

Het 5G-toestel van OnePlus wordt gepositioneerd in een nieuwe smartphone serie van OnePlus en wordt waarschijnlijk alleen uitgebracht in landen waar al 5G-netwerken beschikbaar zijn. Op dit moment worden in onder andere Japan, Zuid Korea en de Verenigde Staten 5G-netwerken uitgerold.

Dit zal waarschijnlijk betekenen dat deze smartphone niet in Europa op de markt komt, omdat de uitrol van 5G-netwerken pas medio 2019 van start zal gaan in de eerste Europese landen in bijvoorbeeld in Nederland op zijn vroegst pas in 2020 gaat beginnen.

Samenwerking met Qualcomm

OnePlus heeft een zeer nauwe samenwerking met chip- en processorfabrikant Qualcomm. Qualcomm komt begin volgend jaar met haar eerste 5G-baseband processor, waarmee smartphones voorzien kunnen worden van 5G-ondersteuning. Het ligt voor de hand dat OnePlus deze processor gaat gebruiken voor haar nieuwe 5G-smartphone.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie