Google brengt Digitaal Welzijn app uit

Google brengt Digitaal Welzijn app uit

21-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Google heeft de 'Digitaal Welzijn' app uitgebracht. De app geeft inzicht in hoe vaak de smartphone wordt gebruikt en hoeveel tijd aan apps wordt besteed. De app kan helpen bij het smartphonegebruik te beperken.

Veel mensen gebruiken hun smartphone veel vaker en langer dan zij eigenlijk willen. Bij sommige mensen is er zelfs sprake van een 'smartphone verslaving'. Om smartphone gebruikers te helpen hun smartphone gebruik binnen de perken te houden, heeft Google de app 'Digitaal Welzijn' uitgebracht in de Google Play Store.

De app werd eerder dit jaar door Google al aangekondigd tijdens het I/O Conference. De app geeft inzicht in hoe lang de smartphone wordt gebruikt en hoeveel tijd wordt besteed aan apps. De app bevat ook allerlei leuke tellertjes die inzicht geven in hoe frequent de smartphone over een dag heen wordt gebruikt en hoeveel notificaties en meldingen zijn geregistreerd.

Tijdslimieten voor apps instellen

Het is verder mogelijk om tijdslimieten in te stellen per app. Wie bijvoorbeeld het gevoel heeft de hele dag doelloos door Facebook, Instagram of Snapchat te scrollen, kan voor deze apps instellen hoe lang per dag aan deze apps besteed mag worden. Als de limiet is verstreken, geeft de Digitaal Welzijn app vervolgens een waarschuwing.

Bedtijd

In de app is het verder mogelijk om een 'bedtijd' in te stellen. Hoe dichter het tijdstip van de ingestelde bedtijd bij komt, hoe verder de kleur van het beeldscherm zal veranderen in zwart-wit. Dit is naar verluidt rustiger voor de ogen. Ook worden meldingen en notificaties gedempt, zodat gebruikers rustiger naar bed kunnen gaan en sneller in slaap kunnen vallen.

Beschikbaarheid

Op dit moment is de Digitaal Welzijn app alleen beschikbaar voor Google Pixel smartphones en toestellen die draaien op Android One. In de toekomst komt de Digitaal Welzijn app waarschijnlijk breder beschikbaar voor Android smartphones en wordt wellicht zelfs standaard onderdeel van het Android besturingssysteem.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie