Xiaomi en Belsimpel sluiten verkoop overeenkomst

Xiaomi en Belsimpel sluiten verkoop overeenkomst

23-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De Chinese smartphone producent Xiaomi gaat in Nederland smartphones verkopen via de Nederlandse webwinkel Belsimpel. Xiaomi en Belsimpel hebben daarvoor een overeenkomst gesloten.

De Nederlandse webwinkel Belsimpel biedt al geruime tijd smartphones van Xiaomi aan. De toestellen werden vooralsnog aangeboden via 'grijze import' waarbij Belsimpel de toestellen in het buitenland inkocht om in Nederland te kunnen verkopen. Daardoor waren de toestellen van Xiaomi via Belsimpel in Nederland tot op heden over het algemeen iets duurder dan de verkoopadviesprijs van Xiaomi zelf.

Nu hebben Xiaomi en Belsimpel bekend gemaakt een verkoop overeenkomst gesloten te hebben. Daarmee worden toestellen van Xiaomi ook officieel via Belsimpel verkrijgbaar en hoeft Belsimpel de toestellen niet meer via grijze import te verwerven.

Goedkoper en sneller

Xiaomi gaat toestellen rechtstreeks via Belsimpel in Nederland verkopen. Dit zal ertoe leiden dat Xiaomi vaker tegen de verkoopadviesprijs van Xiaomi verkocht kunnen gaan worden. Ook komen nieuwe toestellen van Xiaomi sneller in Nederland beschikbaar dan voorheen.

Xiaomi gaat niet haar gehele portfolio aan smartphones via Belsimpel verkopen. Toestellen die Xiaomi niet via Belsimpel verkoopt maar Belsimpel wel wil aanbieden, zullen ook in de toekomst nog uit grijze import komen, zo meldt de webwinkel tegenover Tweakers.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie