Smartphonemerk Wileyfox stopt activiteiten in de Benelux

Smartphonemerk Wileyfox stopt activiteiten in de Benelux

26-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Het Britse Wileyfox, dat eerder dit jaar nog van de ondergang werd gered, staakt haar activiteiten in de Benelux. Het kantoor van Wileyfox is per direct gesloten en gebruikers van Wileyfox smartphones zijn nu aangewezen op ondersteuning vanuit Groot Brittannië.

De kans dat er in de Benelux nog nieuwe smartphones van Wileyfox op de markt verschijnen is nihil geworden. Wileyfox heeft afgelopen vrijdag namelijk per direct haar kantoor in Nederland gesloten waarmee het bedrijf geen activiteiten meer heeft in de Benelux. Dat heeft Wileyfox Benelux op haar Facebook pagina bekend gemaakt. Vanuit Nederland werd voor de hele Benelux de sales, marketing en klantenservice gedaan.

Eerder dit jaar werd Wilefyox failliet verklaard, doordat het moederbedrijf van Wileyfox geen investeringen meer kon aantrekken. Een maand na het faillisement maakte Wileyfox dankzij de oprichting van een joint-venture met STK een doorstart. STK is sinds die tijd bezig met een reorganisatie waarbij ongeveer vijftig arbeidsplaatsen bij Wileyfox zijn verdwenen.

Herstructurering

Het beëindigen van de activiteiten in de Benelux is onderdeel van de herstructurering. Hoeveel mensen in de Benelux door de herstructurering hun baan zijn kwijt geraakt is niet bekend.

Dat de activiteiten in de Benelux beëindigd zouden gaan worden hing al langer in de lucht. De laatste smartphones die van Wileyfox op de markt zijn verschenen stammen al uit januari 2017. Sindsdien zijn er geen nieuwe toestellen meer uitgebracht en heeft Wileyfox dus feitelijk niets meer te verkopen. Toestellen van Wileyfox zijn op dit moment nog maar zeer sporadisch verkrijgbaar.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie