Uitsparing in smartphonebeeldscherm wordt in 2019 een 'perforatie'

26-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Dit jaar zijn ongekend veel smartphones op de markt gekomen met een nagenoeg randloos beeldscherm, waarbij in de bovenste helft van het beeldscherm een kleine uitsparing (notch of waterdrop) is gemaakt voor de frontcamera, luidspreker en sensoren. Vanaf 2019 zullen steeds meer smartphones op de markt verschijnen waarbij een klein gaatje in het beeldscherm is geperforeerd voor de front-camera.

De eerste smartphone die in plaats van een notch (uitsparing) een gaatje in het beeldscherm krijgt voor de frontcamera is de Huawei Nova 4. Huawei heeft laten doorschemeren dat dit toestel in december gepresenteerd zal gaan worden, al heeft het bedrijf nog geen exacte introductiedatum genoemd.

Huawei hint op Huawei Nova 4 met camera in het beeldscherm
Huawei hint op Huawei Nova 4 met camera in het beeldscherm

In de teaser afbeelding van Huawei is zichtbaar dat de frontcamera in de linker bovenhoek van het smartphonebeeldscherm geplaatst gaat worden. Hiervoor wordt in het beeldscherm een klein gaatje gemaakt.

Huawei is niet de enige fabrikant die werkt aan smartphones met een gaatje in het beeldscherm. Ook van Samsung is bekend dat het bedrijf werkt aan toestellen die in plaats van een notch een 'geperforeerd beeldscherm' heeft. Onder andere de nieuwe Samsung Galaxy S10 serie heeft waarschijnlijk een frontcamera die in het beeldscherm is verwerkt.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie