Europese Commissie geeft goedkeuring voor overname Tele2 door T-Mobile

Europese Commissie geeft goedkeuring voor overname Tele2 door T-Mobile

28-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De Europese Commissie heeft T-Mobile goedkeurig gegeven om Tele2 in Nederland over te mogen nemen. T-Mobile hoeft geen verdere concessies te doen omdat er volgens de Europese Commissie voldoende concurrentie is op de Nederlandse markt.

De Europese Commissie heeft na intensief onderzoek besloten dat de overname van Tele2 door T-Mobile in Nederland doorgang mag vinden. De overname werd eind vorig jaar door T-Mobile en Tele2 aangekondigd.

In september leek het er nog op dat de Europese Commissie grote vraagtekens bij de overname had. Nu bij de definitieve uitspraak blijkt dat de Commissie niet eens aanvullende voorwaarden oplegt voor de overname. T-Mobile kan zonder verdere consessies Tele2 overnemen.

Voldoende concurrentie op Nederlandse markt

De reden om geen verdere voorwaarden op te leggen is omdat de Europese Commissie oordeelt dat er op de Nederlandse markt voldoende concurrentie is. Naast de drie grote spelers die nu overblijven (KPN, VodafoneZiggo en de combinatie van T-Mobile en Tele2 red.) telt Nederland ook een groot aantal zogenaamde 'MVNO's', aanbieders zonder eigen netwerk. Deze houden de markt scherp zo stelt de Commissie.

Daarnaast is de combinatie T-Mobile / Tele2 in staat om beter tegenwicht te bieden tegen KPN en VodafoneZiggo, vooral op de vaste markt, zo concudeert de Europese Commissie.

Beloftes worden waargemaakt

T-Mobile deed in augustus van dit jaar vijf beloftes voor het moment dat T-Mobile goedkeuring zou krijgen om Tele2 over te nemen. T-Mobile beloofde dat het bedrijf zal werken aan een snellere uitrol van 5G, hogere investeringen zal doen in glasvezel en lage prijzen voor Nederlandse consumenten zal realiseren. T-Mobile heeft aangegeven deze beloftes nu ook na te zullen gaan komen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie