Aantal installaties van de Facebook-app in één jaar tijd behoorlijk gedaald

Aantal installaties van de Facebook-app in één jaar tijd behoorlijk gedaald

30-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Het aantal Nederlandse smartphones waarop de Facebook-app nog geïnstalleerd staat, is afgelopen jaar behoorlijk gedaald. Uit onderzoek blijkt dat de Facebook-app in één jaar tijd van 1,1 miljoen Nederlandse smartphones is verdwenen.

Ten opzichte van vorig jaar hebben minder Nederlanders de Facebook- en Facebook Messenger-app nog op hun smartphone geïnstalleerd staan, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Het aantal installaties van de Facebook-app is in één jaar tijd met 1,1 miljoen smartphones gedaald. Facebook Messenger zag het aantal installaties afgelopen jaar met 850.000 dalen.

Op dit moment staat nog maar op 68 procent van alle Nederlandse smartphones Facebook geïnstalleerd. Een jaar geleden was dit nog 74 procent. Facebook Messenger staat op dit moment nog op 56 procent van alle smartphones, tegenover 62 procent vorig jaar.

Groei in het aantal installaties van Snapchat en Instagram

Het aantal Instagram installaties is afgelopen jaar vier procent gestegen. Ook Snapchat zag het aantal installaties met drie procent stijgen. Snapchat heeft echter te kampen met en behoorlijk probleem. Het aantal installaties op smartphones van mensen van 30 jaar en jonger, daalt juist. Dit is juist de belangrijkste doelgroep voor Snapchat.

Telecompaper signaleert dat de daling in het aantal jongere gebruikers op ongeveer hetzelfde moment is ingezet waarop Snapchat een nieuwe app-interface heeft uitgebracht. Deze nieuwe interface is door bestaande geruikers van Snapchat niet bepaald positief ontvangen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie