Eerste beelden tonen vermoedelijk ontwerp Samsung Galaxy S10

04-12-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung komt hoogst waarschijnlijk in januari of februari met de Samsung Galaxy S10. Op basis van vormgevingsspecificaties voor accessoiremakers zijn 3D renders gemaakt van hoe de Samsung Galaxy S10 er vermoedelijk uit zal komen te zien.

Smartphone- en tabletfabrikanten delen vaak vormgevingsdetails en afmetingen van nieuwe (onaangekondigde) smartphones met fabrikanten van accessoires. Op die manier kunnen accessoire fabrikanten alvast accessoires zoals bijvoorbeeld hoesjes ontwerpen en ontwikkelen. Hiermee komen accessoires op hetzelfde moment beschikbaar op de markt als het toestel zelf.

Render toont vermoedelijke vormgeving van Samsung Galaxy S10
Render toont vermoedelijke vormgeving van Samsung Galaxy S10

Deze details lekken ook wel eens uit naar het geruchtencircuit. Met deze gegevens is het mogelijk om in een 3D tekenprogramma, zoals bijvoorbeeld Autocad, een 3D render te maken van de vormgeving van het nieuwe toestel. Dat is exact wat nu is gebeurd met de verwachte nieuwe Samsung Galaxy S10.

De renders tonen veel details waarover de afgelopen tijd al werd gespeculeerd. De render laat bijvoorbeeld zien dat het model dat op de renders is afgebeeld over drie camera's beschikt. Overigens: volgens de geruchten gaan er vier Galaxy S10 modellen verschijnen, waarvan één model met één camera, één model met twee camera's, een derde model met drie camera's (die dus mogelijk op bovenstaande renders staat afgebeeld) en een vierde model met 5G ondersteuning en vier camera's.

Beeldscherm met 'gat'

De Samsung Galaxy S10 krijgt waarschijnlijk een beeldscherm van 6,4 of 6,5 inch. De beeldschermranden zijn nog smaller geworden doordat Samsung de frontcamera en sensoren in het beeldscherm heeft verwerkt. Hiervoor is aan de rechterzijde in het beeldscherm een 'gat' gemaakt.

Een ander opmerkelijk detail dat zichtbaar is in de renders is dat de Galaxy S10 'gewoon' zal beschikken over een 3,5 mm audio uitgang. Bij veel high-end smartphones is deze audio uitgang verdwenen.

Moment van aankondiging nog niet duidelijk

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer Samsung de Galaxy S10 familie gaat presenteren. In de afgelopen jaren gebruikte Samsung het Mobile World Congress, eind februari in Barcelona, vele malen voor de introductie van nieuwe Galaxy S-modellen, maar het is ook al voorgekomen dat de introductie plaatsvond tijdens een eigen event ná het Mobile World Congress.

Gezien de geruchten rondom de Galaxy S10 dit jaar zo vroeg al zo concreet zijn geworden, zou dat een signaal kunnen zijn dat Samsung de toestellen eerder gaat presenteren. In de eerste week van januari vindt in Las Vegas de jaarlijkse Consumer Electronics Show (CES) plaats. Dit zou ook een goede achtergrond kunnen zijn voor de introductie van de Galaxy S10 serie. Ook zou Samsung kunnen kiezen voor een eigen event tussen de CES en het MWC in.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie