Samsung bevestigt aankondiging Galaxy S10 serie op 20 februari

Samsung bevestigt aankondiging Galaxy S10 serie op 20 februari

11-01-2019  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Samsung heeft middels een teaser bevestigd dat de nieuwe Samsung Galaxy S10 serie op 20 februari in San Francisco gepresenteerd zal gaan worden. Vermoedelijk zal de Galaxy S10 serie bestaan uit vier modellen.

Rondom de Samsung Galaxy S10 serie gaan al maanden geruchten. In de marge van de Consumer Electronics Show in Las Vegas heeft Samsung nu de eerste officiële uitspraken gedaan over deze verwachte nieuwe smartphones. Samsung heeft door laten schermen dat de Galaxy S10 serie op 20 februari in San Francisco onthuld gaan worden. Een week later zullen de toestellen op het Mobile World Congress in Barcelona gedemonstreerd worden.

De afgelopen maanden zijn er al heel veel geruchten opgedoken rondom de Galaxy S10 serie. Op basis van deze geruchten wordt verwacht dat Samsung uiteindelijk mogelijk vier Galaxy S10 modellen gaat uitbrengen. Tijdens de aankondiging op 20 februari worden drie van de vier modellen verwacht, het vierde model verschijnt waarschijnlijk iets later.

Hogere screen-to-body ratio

Verwacht wordt dat de Samsung Galaxy S10 serie beeldschermen gaan krijgen waarbij het beeldscherm een nog grotere oppervlakte van het toestel bekleedt. Dit realiseert Samsung door de randen van het beeldscherm nog smaller te maken en de frontcamera te integreren in het beeldscherm. Verder beloven de Galaxy S10 modellen de eerste Samsung smartphones te gaan worden waarbij de vingerafdruksensor in het beeldscherm wordt verwerkt.

Tot aan de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ waren de Galaxy S modellen qua specificaties bijna gelijk aan elkaar en kon gekozen worden tussen een groter of kleiner formaat. Bij de Galaxy S9 en Galaxy S9+ is Samsung al iets meer differentiatie tussen de twee modellen gaan toepassen, bijvoorbeeld met de camera en het werkgeheugen.

Dezelfde strategie als Huawei

De verwachting is dat de vier Galaxy S10 modellen die dit jaar worden qua specificaties behoorlijk van elkaar zullen verschillen. Samsung gaat volgens de geruchten dezelfde strategie volgen als Huawei en zou willen gaan komen met een Galaxy S10 Lite, Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus / Pro. Het vierde model dat later gaat verschijnen is een uitvoering met 5G-ondersteuning die slechts in enkele landen op de markt zal komen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie