WhatsApp beperkt doorstuurmogelijkheid berichten tot vijf personen

WhatsApp beperkt doorstuurmogelijkheid berichten tot vijf personen

22-01-2019  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Messaging


In de strijd tegen nep-nieuws heeft WhatsApp per direct de doorstuurmogelijkheid voor berichten beperkt tot maximaal vijf personen. Tot op heden kon een bericht met maximaal 20 personen tegelijk gedeeld worden.

Tijdens een bijeenkomst in Jakarta heeft WhatsApp bekend gemaakt dat het doorsturen van berichten per direct is beperkt tot maximaal vijf gebruikers. Afgelopen zomer werden doorgestuurde berichten al voorzien van een label zodat die door ontvangers herkend konden worden.

De nieuwe maatregel is de volgende stap in de strijd tegen het verspreiden van nep nieuws, geruchten, foto’s, video’s en andere content via de berichtendienst. De nieuwe limiet waarbij een bericht nog maar naar maximaal vijf personen doorgestuurd kan worden, wordt middels een update van de app deze week uitgerold.

Lynch-partijen

De berichtendienst kwam in de zomer van 2018 in opspraak door incidenten in India. Daar werden fake berichten over vermeende criminele personen massaal via WhatsApp doorgestuurd. Dat leidde tot moord- en lynchpartijen waarbij veelal onschuldige slachtoffers te betreuren vielen. Sindsdien heeft WhatsApp al diverse maatregelen genomen om de eenvoudige verspreiding van berichten tegen te gaan. De limiet voor het doorsturen van berichten naar maximaal vijf personen werd de afgelopen maanden in India getest.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie