Apple werkt aan een nieuwe generatie 'budget iPads'

Apple werkt aan een nieuwe generatie 'budget iPads'

28-01-2019  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


In de broncode van de bèta van iOS 12.2.2 zijn aanwijzingen gevonden dat Apple werkt aan nieuwe iPads. Opmerkelijk detail: de iPads beschikken niet over Face ID, wat aangeeft dat het waarschijnlijk om 'budget modellen' zal gaan.

Afgelopen twee jaar heeft Apple iedere keer in maart een budget iPad gepresenteerd. Het laatste model was de Apple iPad 9.7 (2018). Mogelijk zet Apple deze traditie dit jaar weer voort en volgt er ergens dit voorjaar weer een iPad introductie.

In dit kader is het interessant dat in de bèta versie van iOS 12.2.2 verwijzingen zijn gevonden naar nieuwe iPads. Het zou gaan om totaal vier modellen. Er wordt gesuggeerd dat het kan gaan om een opvolger voor de iPad 9.7 (2018) en een opvolger voor de iPad Mini 4. In beide gevallen zou het gaan om een Wi-Fi versie en een Wi-Fi + 4G versie, wat het totaal aantal modellen dus op vier brengt.

In ieder geval is duidelijk dat de nieuwe iPads niet over Face ID gezichtsherkenning beschikken. Dit ondersteunt het vermoeden dat het om goedkopere iPad modellen moet gaan. De iPad 9.7 (2018) is op dit moment ook het goedkoopste iPad model van Apple.

In dezelfde broncode is overigens ook een aanwijzing gevonden dat er mogelijk een nieuwe Apple iPod Touch op komst is. Wellicht dat Apple al deze apparaten dit voorjaar - mogelijk maart of april - wil gaan presenteren. Apple heeft de berichten zelf nog niet bevestigd.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie