LG verkiest 5G boven opvouwbare smartphone

LG verkiest 5G boven opvouwbare smartphone

18-02-2019  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


LG heeft de ontwikkeling van een opvouwbare smartphone in de ijskast gezet. Het leek erop dat ook LG in de race was om een opvouwbare smartphone uit te brengen, maar laat deze ontwikkeling over aan Samsung en Huawei. In plaats daarvan zet LG volledig in op 5G.

Vorig jaar is duidelijk geworden dat Samsung, Huawei en LG alle drie werkten aan een opvouwbare smartphone. Op basis van alle informatie die naar buiten is gekomen kon al opgemaakt worden dat Samsung de eerste zou zijn met een opvouwbare smartphone, gevolgd door Huawei en daarna LG.

Nu is bekend geworden dat LG voorlopig géén opvouwbare smartphone gaat presenteren. Mogelijk ligt aan de beslissing de wetenschap ten grondslag dat LG sowieso pas de laatste zou zijn die met een opvouwbare smartphone zou gaan komen. Het toestel van LG werd pas de tweede helft van dit jaar verwacht.

In plaats van opvouwbare smartphones, gaat LG volledig focussen op 5G. LG meldt wel dat het bedrijf een prototype heeft van een opvouwbare smartphone en technisch klaar is om een opvouwbare smartphone uit te kunnen brengen. Waarschijnlijk wil LG de 'kat uit de boom kijken' of de opvouwbare smartphone een succes gaat worden en als het een succes wordt alsnog 'instappen'.

Via
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie