High-end Sony Xperia 1 lekt voortijdig uit

22-02-2019  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Aanstaande maandag heeft Sony tijdens de start van het Mobile World Congress in Barcelona een introductie op de planning staan. Sony gaat hoogstwaarschijnlijk drie smartphones presenteren. Beelden van het meest uitgebreide toestel, de Sony Xperia 1, zijn nu voortijdig uitgelekt.

Aanstaande maandag openen in Barcelona de deuren van het jaarlijkse Mobile World Congress. Sony trapt het Mobile World Congress traditioneel af met een persconferentie in de ochtend waar nieuwe smartphones gepresenteerd gaan worden. Al langer is duidelijk dat Sony waarschijnlijk met drie toestellen gaat komen: de middenklasse Sony Xperia 10 en Xperia 10 Plus (als opvolger voor de Xperia XA-serie) en de high-end Sony Xperia 1 (als opvolger voor de Sony Xperia XZ-serie).

Sony Xperia 1
Sony Xperia 1

Met nog een paar dagen te gaan tot aan het Mobile World Congress heeft tech-insider Evan Blass beelden van de Sony Xperia 1 laten uitlekken. De beelden geven een goede indruk van het toestel, waarbij vooral het beeldscherm en de camera erg opvalt.

Bioscoop beeldverhouding

De Sony Xperia 1 krijgt een langgerekt maar smal beeldscherm, waarschijnlijk met een 21:9 beeldverhouding. Dit detail wordt al langer gesuggereerd. Deze beeldverhouding wordt ook gebruikt voor bioscoop-schermen. Het beeldscherm heeft waarschijnlijk een diagonaal van 6,5 inch en is bijna randloos.

Triple-camera

Een ander opmerkelijk detail is de camera aan de achterzijde. Er zijn drie camera-lenzen zichtbaar. Het is voor het eerst dat Sony een smartphone uitbrengt met een triple-camera. Uit wat voor camera's en lenzen de triple-camera is opgebouwd is nog niet bekend, wel is duidelijk dat de Sony Xperia 1 als één van de weinige smartphones ook een fysieke sluitertoets heeft op de rechterzijde van het toestel.

Vingerafdruksensor aan de zijkant

Een ander opmerkelijk detail is dat Sony de vingerafdruksensor aan de zijkant van het toestel heeft geplaatst. Eerder plaatste Sony de vingerafdruksensor al wel eens in de aan/uit toets van haar toestellen, onder het beeldscherm of aan de achterzijde. Sony heeft niet gekozen voor een vingerafdruksensor in het beeldscherm, zoals Samsung en Huawei ondertussen al wel doen.

De Sony Xperia 1 wordt hoogstwaarschijnlijk aanstaande maandag gepresenteerd in Barcelona.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie