Google brengt tweede bèta van Android Q uit

Google brengt tweede bèta van Android Q uit

04-04-2019  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Google heeft woensdag avond de tweede bèta versie van Android Q, de volgende versie van het Android besturingssysteem, vrijgegeven. In een toelichting meldt Google dat in deze bèta versie nieuwe multi-tasking mogelijkheden zijn toegevoegd met de naam 'bubbles'.

Middels deze 'bubbles' kunnen apps zwevend middels een 'overlay' over andere apps gebruikt worden. Google ziet zelf mogelijkheden voor bijvoorbeeld chat-apps, agenda-functies, herinneringen, taken of vertaalmogelijkheden. Het idee achter de bubbles is dat bepaalde functionaliteit of informatie snel beschikbaar kan zijn.

Scoped Storage

Naast multi-tasking middels bubbles zit in de tweede bèta van Android Q ook een nieuwe functie 'Scoped Storage'. Deze functie moet ervoor zorgen dat apps niet langer toegang hebben tot de volledige opslag van de smartphone. Middels 'scoped storage' krijgen apps enkel nog toegang tot het beschikbare geheugen binnen de 'sandbox' waarin de app draait. Dat moet voorkomen dat apps ongemerkt toegang hebben tot alle bestanden op de smartphone.

Van 7 tot 9 mei vindt Google's jaarlijkse I/O Conference plaats. Naar verwachting zal Google tijdens deze conferentie de volgende bèta van Android Q vrij gaan geven en meer details bekend maken over nieuwe functies, mogelijkheden en ondersteuningen in deze nieuwe Android versie. Het is de laatste jaren gebruikelijk geworden dat Google de nieuwe Android versie in augustus vrijgeeft.

De tweede bèta versie van Android Q is beschikbaar voor Google's eigen Pixel smartphones en zal naar verwachting op korte termijn ook voor enkele andere (high-end) smartphones die geschikt zijn voor het bèta programma beschikbaar gaan komen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie