Motorola lanceert ROKR E8 en RIZR Z10

17-09-2007  |  de redactie


Na een tijd van geruchten lanceert Motorola eindelijk haar zeer speciale ROKR E8 met subliem toetsenbord. Hiernaast breidt de Amerikaanse producent haar RIZR lijn uit met een geavanceerde opvolger.

Aan het begin van deze maand werden de eerste geruchten omtrent de Motorola ROKR E8 sterker. Det verhaal dat de candybar een zeer speciaal toetsenbord zou bieden was zeer zeker op waarheid gebaseerd nu we de uiteindelijke officiƫle specificaties van de Motorola ROKR E8 hebben doorgekregen. Naast het lanceren van een zeer revolutionair toestel breidde Motorola tevens haar RIZR serie uit met een geduchte opvolger van de Motorola RIZR Z8.

Motorola ROKR E8
De Motorola ROKR E8 is niet zomaar een nieuw Motorola toestel. Wel kunnen we stellen dat Motorola zich met haar ROKR E8 op het muzieksegment richt, dit doordat het toestel de koosnaam ROKR heeft verkregen en de specificaties van de quad-band candybar hier naar wijzen. De Motorola ROKR E8 biedt een geheel nieuwe dimensie op het gebied van toetsenbord gebruik. Allereerst is de Motorola ROKR E8 voorzien van een "Omega Wheel", dit wieltje kan al draaiende gebruikt worden om de menu's te navigeren.

Echter, dit is nog niet alles. De toetsen op de voorkant van de Motorola ROKR E8 zijn geheel touch-sensitive en kunnen van functie veranderen wanneer de muziekspeler wordt ingeschakeld. Hiernaast zijn alle toetsen voorzien van het zogenaande "Haptic Feedback", hiermee wordt elke aanraking van een toets beantwoord met een lichte trilling, dit om de gebruiker te laten weten dat de Motorola ROKR E8 snapt wat bedoeld wordt.

Motorola ROKR E8
Motorola ROKR E8

Naast het sublieme toetsenbord dat de Motorola ROKR E8 biedt heeft deze candybar nog veel meer in petto. Het feit dat het toestel gericht is op de muziekliefhebber kunnen we allereerst zien aan het feit dat het toestel over een 2 GB intern geheugen beschikt wat kan worden uitgebreid tot een totaal van 6 GB met behulp van MicroSD en TransFlash geheugenkaartjes. Naast de muziekspeler heeft Motorola ook gezorgd voor wat random muziek door een stereo FM radio te integreren. Naast de standaard Motorola headset kan de gebruiker ervoor kiezen zijn eigen favoriete headset te gebruiken om naar muziek te luisteren, de Motorola ROKR E8 heeft namelijk een 3.5 millimeter headset jack.

Op het gebied van camera kwaliteit is de Motorola ROKR E8 niet echt revolutionair te noemen, het toestel heeft namelijk 'slechts' een 2 megapixel camera. Daarentegen is deze camera wel voorzien van verschillende functies die het onderste uit de kan halen.

Het 262.000 kleuren TFT display mag er ook zeker wezen en is goed te noemen voor een toestel dat in het middensegment van de markt zal worden geplaatst. Doordat het toestel voorzien is van GPRS ondersteuning kan de gebruiker ook via de digitale weg in contact blijven met derden, zij het op een wat lagere snelheid. Een toestel met een muziekspeler en een goed beeldscherm zoals de Motorola ROKR E8 heeft vaak als nadeel dat het toestel minder lang standby kan staan en de gebruiker er minder lang mee kan bellen. De Motorola ROKR E8 is echter voorzien van een goede standby tijd van 300 uur een goede beltijd van vijf uur.

De verwachting is dat de Motorola ROKR E8 in het eerste kwartaal van 2008 de winkels zal bereiken. De verkoopprijzen van het toestel zijn nog niet bekend.

Motorola RIZR Z10
De Motorola RIZR Z10 is met recht een goede opvolger van de Motorola RIZR Z8. Het toestel heeft een geweldig beeldscherm en specificaties waarover GSM Helpdesk Nederland zeer te spreken valt. De RIZR serie van Motorola staat bekend om zijn ergonomische gekromde vorm zoals we deze ook wel terug zien bij een banaan, vandaar dat deze serie ook wel de bijnaam "Banana Phone" heeft gekregen.

Om te beginnen heeft de Motorola RIRZ Z10 een 16 miljoen kleuren TFT display welk perfect helder en gedetailleerd overkomt. Op alle gebieden is de Motorola RIZR Z10 verbeterd ten opzichte van haar voorganger en zo ook op het gebied van camera, netwerk ondersteuning en snelheid. De Motorola RIZR Z10 draait wel, net als de Motorola RIZR Z8, op het makkelijk uitbreidbare en synchroniseerbare Symbian systeem.

De Motorola RIZR Z10 biedt een 3.2 megapixel camera met Xenon flitslampje, autofocus, digitale zoom, nachtmodus, zelfontspanner en de mogelijkheid om videofragmentjes op te nemen. Hiernaast is aan de voorkant van de kick-slider een VGA camera geplaatst om videobellen mogelijk te maken. Om te kunnen videobellen heeft een mobiele telefoon wel extra netwerk ondersteuning nodig en dat is ook zeker het geval bij de Motorola RIZR Z10. GPRS, HSCSD, EDGE, UMTS en HSDPA ondersteuning zijn van de partij bij de Motorola RIZR Z10 en zorgen ervoor dat het internet en de e-mail tevens binnen een oogwenk kunnen worden bereikt.

Motorola RIZR Z10
Motorola RIZR Z10

De Motorola RIZR Z10 biedt erg veel functionaliteit en daarom is het ook niet zo gek dat Motorola er bij haar RIZR Z10 aan heeft gedacht een 300 Mhz multimedia processor te implementeren. Het geheugen van 90 MB is voor een multimedia mobieltje niet bijster veel maar bij de Motorola RIZR Z10 is dat niet erg doordat het geheugen uitbreidbaar is middels MicroSD en TransFlash geheugenkaarten.

GSM Helpdesk Nederland verwacht dat de Motorola RIZR Z10 ook vanaf het eerste kwartaal van 2008 de winkels zal bestormen. Ook van de Motorola RIZR Z10 zijn de verkoopprijzen nog niet bekend.


;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nu verkrijgbaar

04-06-2018
LG G7 ThinQ
25-05-2018
Motorola Moto E5
23-05-2018
Samsung Galaxy A6
17-05-2018
Nokia 8 Sirocco


Nieuw

30-05-2018
Nokia 5.1
30-05-2018
Nokia 3.1
02-05-2018
Samsung Galaxy A6
02-05-2018
LG G7 ThinQ
19-04-2018
Motorola Moto E5