T-Mobile: Integratie Orange op schema

T-Mobile: Integratie Orange op schema

29-02-2008  |  Tim Wijkman van Aalst


T-Mobile presenteerde gisteren voor het eerst de gecombineerde jaarcijfers van T-Mobile en Orange sinds de overname van Orange in oktober 2007. Beide netwerken wisten te groeien ondanks de overname.

T-Mobile presenteerde gisteren haar jaarcijfers over 2008. Voor het eerst waren in de resultaten van T-Mobile ook bijdragen van Orange verwerkt, welke per 1 oktober 2007 door T-Mobile werd overgenomen. Door de overname van Orange zag T-Mobile haar klantenbestand bijna verdubbelen naar 4,889 miljoen klanten. De overname van Orange zou uiteindelijk ook een keerzijde krijgen. Rabo Mobiel, momenteel de grootste MVNO op het Orange netwerk, heeft gisteren bekend gemaakt over te gaan stappen naar het KPN netwerk en neemt vervolgens ruim 125.000 klanten mee.

Door de overname van Orange door T-Mobile daalde de gemiddelde omzet per gebruiker van 38 euro in 2006 naar 32 euro in 2007. Deze daling komt voornamelijk voort uit de het klantenbestand van Orange. Orange heeft in vergelijking met T-Mobile een veel groter klantenbestand aan prepaid klanten, waar de omzet gemiddeld lager ligt dan bij abonnees.

De totale omzet over 2007 bedroeg 1,318 miljard euro, iets meer dan in 2006 toen de omzet 1,138 miljard euro bedroeg. T-Mobile weet steeds meer omzet te halen uit non-voice diensten als SMS en (mobiel) internet. Alreeds 20 procent van de omzet wordt uit deze non-voice diensten gehaald.

Ondanks de overname van Orange door T-Mobile wisten zowel Orange als T-Mobile in het vierde kwartaal van 2007 meer klanten aan zich te binden. Deze klantestijging zal echter in de jaarcijfers over 2008 mogelijk teniet gedaan worden door het vertrek van Rabo Mobiel bij Orange.

In de komende anderhalf jaar zal de naar Orange en ook het netwerk van Orange stilaan van de markt gaan verdwijnen. Meer dan "de integratie van Orange binnen T-Mobile ligt op schema" wilde T-Mobile momenteel niet kwijt over de samenvoeging van beide netwerken.Laatste Nieuws2 Reacties
Arno Verhoeven plaatste dit 26 nov 2008

Bart, jou vermoedens zijn bij mij waarheid geworden. Ook ik woon in een klein dorp en had maximaal bereik met Orange. Ik was ook zo tevreden dat ik een maand geleden al een nieuw abonnement heb afgesloten met T-Mobile voor de komende 2 jaar. En jawel hoor ca 3 weken geleden hebben ze hier de Orange mast stilgelegd en kan ik mijn mobieltje niet meer gebruiken in en om huis. Ik moet meestal zeker 2 a 300 m van huis af gaan om een ongestoord gesprek te kunnen voeren.

Bart Breij plaatste dit 29 feb 2008

Ik maak me ernstige zorgen. Ik woon in een klein dorp waarin Orange de enige mobiele provider is die een goed bereik levert. Als T-Mobile besluit de antenne die dat bereik levert te slopen, stap ik meteen over. T-Mobile heeft hier namelijk totaal geen bereik.

Van een vriend die onlangs een Orange-abonnement afsloot (al heten die tegenwoordig al T-Mobile, geloof ik), hoorde ik dat hem eigenlijk helemaal geen abonnement verkocht mocht worden omdat hij zijn bereik binnenkort totaal kwijt zou zijn.

Geef ook je reactie