Het is zover: Nokia N97 is realiteit

02-12-2008  |  de redactie


Nokia kondigt vandaag haar nieuwste mega multimedia monster aan: de Nokia N97. Het toestel maakt het gat tussen de laptop en de mobiele telefoon kleiner door haar overweldigende functionaliteit.

Zoals we gisteren al hadden verwacht, heeft Nokia vandaag een toestel aankondiging gehouden in Barcelona. Maar wat we niet hadden verwacht is dat het zo'n grootse aankondiging zou worden. Nokia liet vandaag de wereld kennismaken met de N97; een mobiele computer met groot 16 miljoen kleuren touchscreen, volledige internet ondersteuning en volledig QWERTY toetsenbord.

Nokia N97
Nokia N97

Maak kennis met de Nokia N97, HET toestel van Nokia voor de high-end multimedia liefhebber in 2009. Je leest het goed inderdaad, in 2009. Het zal namelijk nog wel even duren voordat de touchscreen slider de winkels zal bereiken. Maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken, want bij de aanblik van het toestel en haar specificatie lijst begint het team van GSM Helpdesk Nederland namelijk al te watertanden. De Nokia N97 maakt het gat tussen de notebook en de mobiele telefoon kleiner door haar onnavolgbare internet ervaring, haar lekkere grote 3,5 inch touchscreen en haar altijd open interface.

Vooral als je altijd met iedereen contact wilt houden is de Nokia N97 perfect. Je kunt met het toestel bellen, razendsnel SMSen en MMSen, e-mailen, gebruikmaken van verschillende chat programma's en via het internet contact onderhouden. En vooral dat laatste is goed vertegenwoordigd, het kan bijna niet completer. Het toestel beschikt over UMTS en HSDPA, maar ook WiFi is niet over het hoofd gezien. Je bent dus altijd en overal voorzien van de snelste data verbindingen.

Nokia N97
Nokia N97

De Nokia N97 is voorzien van een mega groot 3,5 inch touchscreen met 16 miljoen kleuren en daarmee sleept Nokia toch een leuk primeurtje in de wacht. Als je lekker aan het typen bent op het volledige toetsenbord kan je het beeldscherm een stukje kantelen zodat je houding ergonomischer aanvoelt.

Altijd weten waar je vrienden zijn
Nokia lanceert samen met de N97 haar "So-Lo" dienst. Doordat de N97 voorzien is van een GPS ontvanger en elektronisch kompas kan je altijd je eigen sociale locatie met real-time informatie weergeven. Als je vrienden dit ook doen, kan je altijd zien waar zij zich bevinden, maar je kan tevens je informatie met foto's en video's verrijken.

Nokia N97
Nokia N97

De Nokia N97 heeft een goede 5 megapixel camera met Carl Zeiss lens en Xenon flitser. Hiermee kan je niet alleen foto's schieten, maar ook filmpjes opnemen op DVD kwaliteit. En je kan foto's blijven schieten, want de N97 heeft een intern geheugen van 32 gigabyte! Vind je dat nog niet genoeg? Een uitbreiding van het geheugen tot een maximale capaciteit van 48 gigabyte is mogelijk. Erg handig voor al je foto's, ringtones en muziek. Daarnaast is het erg handig om te weten dat je gedurende anderhalve dag non-stop muziek kunt spelen zonder het toestel te herladen en dat je je eigen headsets kunt gebruiken doordat de N97 een 3,5 mm headset aansluiting heeft.

Zoals we eerder al meldden zal de Nokia N97 dit jaar de winkels nog niet bereiken. De verwachting is dat dit in het tweede kwartaal van 2009 zal plaatsvinden. Als u als eerste op de hoogte gehouden wilt worden wanneer de Nokia N97 in de winkels ligt, kunt u uzelf aanmelden op onze gratis e-mail reminder service. Een lijst met de volledige mogelijkheden van de slider kan gevonden worden op haar uitgebreide specificatie pagina.Laatste Nieuws9 Reacties
Berke Korkmaz plaatste dit 20 jan 2009

Mijn vader werkt bij een bedrijf in duitsland waar ze bijna alle mobieltjes los kunnen ontvangen (direct van de fabriek). Dus ik krijg een los toetstel (dus niet via KPN of eenofandere duitse provider)

Eise B plaatste dit 03 feb 2009

Je kan de n97 altijd en overal simlock vrij kopen hoor, als je maar genoeg geld op tafel legt. Want deze phone gaat niet goedkoop zijn los, wees daar maar zeker van! Ik gok op een nieuwprijs van 650 a 700 dus ik zou even wachten en hem met een abootje halen...

Of je moet een rijke pa hebben natuurlijk... :)

benedict van moortel plaatste dit 24 jun 2009

de n97 komt in juli uit sta op de site van nokia ga hem zeker kopen;)

oscar wennink plaatste dit 13 jul 2009

Ik heb m via internet al besteld dus hoop dat ik m snel krijg!!!! Met een beetje abbonement is hij goed te betalen bij 2 jaar heb je m al voor niets ....

Grtz

Chester Gelink plaatste dit 07 mei 2009

Zou je hem al in duistsland kunnen kopen?, ik heb gehoord dat hij in andere landen al verkrijgbaar is.

Anthony Staal plaatste dit 27 jan 2009

Ok, jij kunt hem los kopen, maar wordt de n97 dan alleen icm met abonnement verkocht via provider x of kan iedereen hem los kopen??? Zo ja, weet iemand wanneer hij in Nederland te koop is?

Stef Heijnen plaatste dit 16 dec 2008

Ja dat klopt, de N97 heeft een 5 megapixel camera. In tegenstelling tot wat jullie in het nieuwbericht hebben staan heeft de N97 geen xenon flitser maar een Dual LED flits. Verder is het een super toestel!!

jay walker plaatste dit 05 feb 2009

Hoelang nog....Ik kan niet wachten

eric zand plaatste dit 05 apr 2009

in de winkel zal de n97 pas rond augustus / september liggen, de nokia release is in juni/ juli, tel daar 2 maanden bij, dit is standaard bij een aankondiging van nokia. Dus, september, ga daar maar van uit.....

Geef ook je reactie