Geef kleur aan je leven met Alcatel

18-02-2009  |  Tanja van Stein


De tijd van saaie mobiele telefoons is voorbij. Naast steeds uigebreidere functies zien we nu ook steeds meer designs. Alcatel komt met een reeks hippe en frisse kleuren voor haar toestellen.

Vandaag op het Mobile World Congress ging GSM Helpdesk Nederland naar de Alcatel stand om haar nieuwe toestellen voor 2009 te bekijken. We waren erg benieuwd naar de Lego phone die naar verwachting hier in Barcelona gelanceerd zou worden. Echter bleek de Lego phone geen telefoon die gemaakt is voor de consument. Alcatel heeft de Lego telefoon als concept telefoon ontwikkeld voor haar retailers. Alcatel brengt namelijk voor de consument een lijn toestellen die leverbaar zijn in een breed spectrum aan kleuren. Door het concept van de zogenaamde Lego telefoon kan Alcatel aan haar retailers laten zien welke kleur mogelijkheden per toestel toegepast kunnen worden.

Wel had Alcatel een breed spectrum aan toestellen in hippe kleuren. GSM Helpdesk Nederland doet u bij deze verslag van de nieuwste highlights die Alcatel op de markt gaat brengen.

OT-383
De Alcatel OT-383 is een hippe compacte slider die afhankelijk van de aanbiedende provider in 3 kleuren leverbaar is: Groen, roze en grijs.

Alcatel OT-383
Alcatel OT-383

Het toestel heeft een 1.8 inch scherm met 65.000 kleuren en een resolutie van 128 x 160 pixels. Ook is er een VGA camera aanwezig om op elk gewenst moment foto's te schieten. Ook is er een radio met RDS ondersteuning aanwezig zodat je op elk gewenst moment naar je favoriete zender kunt luisteren.

OT-383 opengeschoven
OT-383 opengeschoven

OT-363
Ook kunnen we rekenen op een hippe clamshell: de OT-363. Dit toestel zal ook afhankelijk van de provider in 3 kleuren leverbaar zijn. Namelijk Rood, grijs en blauw. Leuk aan dit toestel is dat als het dichtgeklapt is en er komt een oproep of SMS binnen dat er dan 3 gekleurde lichtjes beginnen te knipperen.

Hippe lichtjes op de OT-363
Hippe lichtjes op de OT-363

Het toestel heeft een 1.8 inch CSTN scherm met 65.000 kleuren en een resolutie van 128 x 160 pixels. Foto's kunnen gemaakt worden met de VGA camera. Vervolgens kun je je foto's delen via bluetooth. De toetsen zijn lekker degelijk. Zo wordt het tikken van een SMS bericht wel heel makkelijk.

Fijn toetsenbord
Fijn toetsenbord

OT-707 De OT-707 is Alcatel's eerste touchscreen GSM die leverbaar zal gaan worden. Het toestel beschikt over een 2.6 inch TFT scherm met een resolutie van 320 x 240 pixels en 262.000 kleuren. Tevens is dit toestel uitbreidbaar door middel van een MicroSD en beschikt het over een volledige MP3 speler.

Alcatel's eerste touchscreen GSM
Alcatel's eerste touchscreen GSM

Onder het touchscreen bevindt zich een touchpad met de bedieningstoetsen. Deze zijn vormgegeven in een soort geanimeerde sterretjes. Uiteraard bevat dit toestel ook een camera. Het gaat om een 1.3 megapixel camera die tevens ook een video functie heeft.

OT-800
Een volledig QWERTY toetsenbord? De Alcatel OT-800 is ermee uitgerust. Dit toestel is een echt messenger toestel dat komt in de kleurne roze, groen en blauw. Een SMS bericht schrijven gaat erg gemakkelijk en ook kan er fijn geMSNd worden op dit hippe toestel.

OT-800 met volledig qwerty toetsenbord
OT-800 met volledig qwerty toetsenbord

Dankzij het grote scherm van maar liefst 2.2 inch met een resolutie van 320 x 240 en 262.000 kleuren kan ook goed gebruik gemaakt worden van internet op dit toestel. Het toestel beschikt over GPRS zodat ook je mail checken gemakkelijk kan. Je favoriete momenten leg je vast door middel van de 2 megapixel camera die ook een videofunctie heeft. Je kunt genoeg foto's maken want je kunt het toestel uitbereiden tot 4 GB met een micro SD kaart. Je foto's kun je gemakkelijk delen door middel van bleutooth.

Uiteraard mag er op een alles-in-één GSM geen MP3 speler ontbreken. Deze is dan ook aanwezig op de Alcatel OT-800. Ook beschikt het toestel over een radio met RDS.

Alcatel OT-800
Alcatel OT-800

Alle bovengenoemde toestellen zullen in de loop van 2009 de Nederlandse winkels bereiken. Overige toestellen die we van Alcatel nog kunnnen verwachten zijn: OT-102, OT-111, OT-103, OT-202, OT-203, OT-280, OT-303, OT-600, OT-660 and OT-767. GSM Helpdesk Nederland houdt u uiteraard op de hoogte!Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie