Live: Kennismaking met de HTC Hero

24-06-2009  |  Tim Wijkman van Aalst


Vandaag hield HTC in Londen een persconferentie waarbij ze de HTC Hero aan de wereld voorstelde. GSM Helpdesk Nederland was daarbij aanwezig en maakte uitgebreid kennis met de HTC Hero en HTC Sense.

Vanochtend presenteerde HTC in Londen haar HTC Hero, compleet met haar nieuwste intuïtieve en personaliseerbare interface, HTC Sense genaamd. Ook GSM Helpdesk Nederland was in Londen aanwezig en maakte kennis met HTC's nieuwste Android toestel. Hier volgen onze eerste ervaringen en live foto's van de HTC Hero met HTC Sense.

Peter Chow presenteert HTC Hero
Peter Chow presenteert HTC Hero

Na de presentatie van de HTC Hero door de CEO van HTC, Peter Chow, en een uitgebreide demo van de HTC Sense interface kregen we natuurlijk uitgebreid de mogelijkheid om zelf de HTC Hero te ervaren. Het eerste dat ons opviel toen we de HTC Hero in de hand kregen was hoe helder en mooi het startscherm uitgerust was. Je ziet in één oogopslag het weer en in ons geval, de beurskoersen. Je kunt elke gewenste widget naar dit startscherm slepen zodat je altijd direct op de hoogte bent van het laatste nieuws.

Startscherm HTC Hero
Startscherm HTC Hero

Onder het heldere beeldscherm vinden we een zestal toetsen en de trackball om de HTC Hero mee te bedienen. De toetsen bieden allen toegang tot verschillende functies, waaronder de belfunctie, het menu, favorieten en een zoektoets. Natuurlijk is er ook een specifieke "terug-toets" aanwezig en een toets om gesprekken mee te beëindigen. Het is erg prettig dat je nu specifieke toetsen hebt voor de meeste gebruikte functies, deze zullen zeker in de smaak vallen bij fans van gebruiksvriendelijkheid.

De zijkanten van de HTC Hero worden gesierd door eenvoud. Geen toeters en bellen, gewoon eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. De zijkanten van de HTC Hero zien er dan ook niet al te bijzonder uit. Wel valt vanuit deze hoek direct de ietwat gekromde vorm op van de HTC Hero. Deze past perfect bij je gezicht als je er een belletje mee wilt plegen.

Linkerkant HTC Hero
Linkerkant HTC Hero

Zoals we vanochtend al meldden toen de HTC Hero werd aangekondigd is het toestel voorzien van een speciale Teflon coating. Deze maakt dat de candybar zacht aanvoelt en tegelijkertijd niet gemakkelijk uit je handen zal schieten, waardoor het toestel zou kunnen vallen. Dit voelt erg prettig aan. De HTC Hero is het eerste toestel dat een Teflon coating gebruikt voor haar toestellen.

Verder vinden we aan de achterkant een 5 megapixel camera met autofocus, maar helaas moeten we hier wel bij zeggen dat we een flitser missen. Een simpele LED of Xenon flitser had toch wel bijgedragen aan het maken van foto's binnenshuis.

Achterkant HTC Hero
Achterkant HTC Hero

Aan de bovenkant van de HTC Hero vinden we de geïmplementeerde 3,5 mm headset aansluiting. Je kunt natuurlijk altijd de meegeleverde headset gebruiken, maar wat gaat er nu boven je eigen favoriete headset? Gelukkig biedt de HTC Hero de mogelijkheid om deze aan de bovenkant in het toestel te pluggen, een handige positie gezien de Hero nu handig in je broekzak gestopt kan worden zonder dat de bedrading van je headset in de war raakt.

Bovenkant HTC Hero
Bovenkant HTC Hero

Aan de onderkant van het toestel vinden we natuurlijk de ingang voor de lader. Het moge duidelijk zijn dat je hiermee het toestel kunt opladen.

Onderkant HTC Hero
Onderkant HTC Hero

De trackball van de HTC Hero werkt hetzelfde als bij de eerste twee Android toestellen van HTC. Het ondersteunt het touchscreen perfect en is gewoon handig als je het makkelijker vindt om het toestel te bedienen met de trackball in plaats van over het beeldscherm te schuiven met je vingers.

Trackball HTC Hero onveranderd
Trackball HTC Hero onveranderd

Als we de menutoets van de HTC Hero indrukken komen we direct in een overzichtelijk menu terecht. Hier zien we in één oogopslag wat het toestel allemaal in haar mars heeft. Via Android Market kan je allerlei programma's downloaden en dan is het soms lastig om deze op een ordelijke manier terug te vinden in het toestel. Bij de HTC Hero is dat geen probleem, alle programma's staan netjes georganiseerd.

Programma menu HTC Hero
Programma menu HTC Hero

HTC Sense Interface
HTC kondigde vandaag niet alleen de HTC Hero aan, maar ook de interface die HTC als een laagje over het Android besturingssysteem heeft gelegd: HTC Sense. Met HTC Sense kan je zelf je toestel personaliseren, jij geeft aan welke applicaties je wilt, waar je ze wilt en hoe je ze wilt gebruiken. Het is erg gemakkelijk om in te stellen hoe je je programma's gerangschikt wilt hebben en het is zeer prettig dat je het startscherm zelf kan voorzien van de programma's en mogelijkheden die jij het liefst gebruikt.

Widgets instellen
Widgets instellen

De interface ziet er erg gelikt uit. HTC Sense is intuïtief en vernieuwend en hier en daar kunnen we nog een spoortje van HTC's vroegere interface terugvinden, TouchFlo en TouchFlo 3D. De interface loopt vloeiend over het Android besturingssysteem heen en biedt leuke nieuwe snufjes. We waren vooral erg weg van de looks van de internetbrowser. Als je een aantal websites frequent bezoekt met de HTC Hero kan je deze opslaan als bladwijzer. Dit ziet er super uit! Door met je vinger naar beneden te schuiven komen de volgende bladwijzers in beeld. Raak je de afbeelding van de bladwijzer aan, dan wordt deze direct geopend.

Bladwijzers zien er super uit op de HTC Hero
Bladwijzers zien er super uit op de HTC Hero

Onze eerste indruk van de HTC Hero is erg goed. Het design van het toestel sluit goed aan bij de vorm van je gezicht en de HTC Sense interface is overweldigend. Vooral het gebruik van internet, de algemene bediening en het materiaal van het toestel is bij ons zeer goed in de smaak gevallen.

Als eerste de HTC Hero hebben?
Als je net als ons enthousiast bent geworden en graag in het bezit wilt komen van de HTC Hero zal je nog tot eind juli moeten wachten voordat het toestel in de winkels ligt. Je kunt je nu in elk geval al wel inschrijven op onze gratis reminder service om een e-mail te ontvangen zodra het toestel in de winkels ligt. De volledige mogelijkheden van de HTC Hero zijn te bekijken op haar specificatiepagina. De losse verkoopprijs van de HTC Hero zal rond de 479,00 Euro liggen.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


8 dagen geleden bespaarde iemand €1.861 per jaar

Vergelijk wat jij kan besparen op je telefoonrekening
Nu verkrijgbaar

27-05-2016
Sony Xperia X
25-05-2016
Huawei P9 Plus
13-05-2016
Acer Liquid Zest
10-05-2016
Huawei P9 Lite
09-05-2016
LG X screen