GSM en WLAN in de nieuwe Nokia 6136

14-02-2006  |  Tim Wijkman van Aalst


De nieuwe Nokia 6136 telefoon verenigt twee van ‘s werelds meest alomtegenwoordige draadloze standaarden: GSM en WLAN. Nokia presenteerde het toestel gisteren op het 3GSM World Conference.

De nieuwe telefoon is uitgerust met de UMA-technologie (Unlicensed Mobile Access) waardoor spraak- en dataverbindingen naadloos kunnen worden overgedragen tussen cellulaire GSM-netwerken en WLAN-netwerken. Dankzij de UMA technologie die geïntegreerd is in de Nokia 6136 kunnen operatoren aan abonnees spraak- en datadiensten aanbieden via WLAN-toegangsnetwerken. Dit resulteert zowel in een aanzienlijke verbetering van de beschikbaarheid van de mobiele diensten als in een daling van de kosten voor netwerkgebruik. Intussen kunnen de consumenten genieten van de voordelen van spraakoproepen via het internet, aan de hand van WLAN-radiotoegang. De Nokia 6136 telefoon zal beschikbaar worden in het tweede kwartaal van 2006.

Nokia 6136 Nokia 6136
Nokia 6136


Orange, één van ’s werelds grootste mobiele communicatiebedrijven, zal een initiële klant zijn van de Nokia 6136 telefoon.

"Door een brug te slaan tussen ons GSM-netwerk en ons DSL-netwerk – dankzij de WiFi-compatibele LiveBox – biedt de UMA-technology FT/Orange de mogelijkheid om onze klanten echt een naadloze draadloze ervaring aan te bieden", aldus Sanjiv Ahuja, Chief Executive Officer van de groep Orange. "Nokia en Orange kunnen bogen op een lange samenwerking om geavanceerde technologie aan te bieden in combinatie met een opmerkelijke betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. De Nokia 6136 telefoon zet deze traditie voort en biedt de klanten de mogelijkheid om op meer plaatsen dan ooit tevoren te genieten van hun Orange-diensten.”

Met het oog op het gebruik van de UMA-technologie is de vouwbare quad-band (GSM 850/900/1800/1900) Nokia 6136 ook uitgerust met een brede waaier van de laatste functies. De camera met een resolutie van 1,3 megapixels en 8x digitale zoom staat borg voor heldere en scherpe foto’s en video’s die probleemloos beheerd kunnen worden of opgeladen kunnen worden naar een online fotoalbum om ze uit te wisselen met vrienden en familie. De telefoon ondersteunt een verwijderbare microSD-geheugenkaart die optionele opslagruimte biedt voor een brede waaier van favoriete foto’s of een groot aantal digitale muziekbestanden voor de geïntegreerde digitale muziekspeler. Een ingebouwde FM-stereoradio die Visual Radio ondersteunt, vervolledigt de muziekervaring.

“De Nokia 6136 telefoon wijst duidelijk op de complementariteit van cellulaire en IP-gestuurde netwerken. Door de UMA-technologie te implementeren in dit nieuwe toestel, wordt een wereldwijde quad-band GSM-dekking gecombineerd met een superieure indoor WLAN-dekking. Het resultaat hiervan is een toestel dat in nagenoeg elke situatie een gebruiksvriendelijke en naadloze communicatie-ervaring kan bieden”, aldus Kai Oistamo, Executive Vice President & General Manager van Nokia Mobile Phones. “Naast de voordelen van de UMA-technologie is de Nokia 6136 handset een krachtige en gebruiksvriendelijke telefoon die de meest begeerde mobiele functies en een uitstekende bruikbaarheid biedt in een stijlvol vouwdesign.”

De compacte en lichte Nokia 6136 telefoon heeft twee kleurenschermen, waaronder een groot hoofdscherm met actieve matrix en 262.000 kleuren, een geïntegreerde handsfree luidsprekertelefoon en tal van functies voor berichtuitwisseling, zoals MMS, e-mail, push-to-talk en Nokia Xpress audiomessaging. De Nokia 6136 telefoon biedt ook uitstekende werkingstijden, zowel in GSM- als in UMA-modus, met een spreektijd tot 5 uur en een stand-by tijd tot 280 uur in GSM-modus en een spreektijd tot 5,5 uur en een stand-by tijd tot 82 uur in UMA-modus.

De Nokia 6136 is ook uitgerust met een nieuwe DARP-radio-ontvanger (Downlink Advanced Receiver Performance) die de radioprestaties van het toestel verbetert. Uit onderzoek van 3GPP is gebleken dat DARP de capaciteit van het operatornetwerk met 40 tot 70% verhoogt. Voor de consumenten staat DARP borg voor een betere spraakkwaliteit en een grotere datadoorvoer.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie