Sony Ericsson kondigt Spiro en Zylo aan

13-04-2010  |  Tim Wijkman van Aalst


Vandaag kondigt Sony Ericsson twee nieuwe muziek telefoons aan, de Sony Ericsson Zylo en de Sony Ericsson Spiro. Beide toestellen koppelen de Walkman functionaliteit aan sociale netwerkmogelijkheden.

Aan het begin van het derde kwartaal zal Sony Ericsson met twee nieuwe iconische mobiele telefoons op de markt gaan komen die gekenmerkt worden door hun Walkman functionaliteit gekoppeld aan sociale netwerkmogelijkheden. Met de aankondiging van de Sony Ericsson Spiro en de Sony Ericsson Zylo van vandaag zet de Zweeds-Japanse Joint Venture haar walkman-lijn verder door binnen haar nieuwe design filosofie.

Sony Ericsson Spiro
Sony Ericsson Spiro

Sony Ericsson Spiro
In de prepaidmarkt is Sony Ericsson momenteel nauwelijks terug te vinden. Momenteel is alleen de Sony Ericsson W205 in een prepaid pakketje verkrijgbaar. Hier komt later dit jaar verandering in met de nieuwe Sony Ericsson Spiro, een nieuwe Walkman telefoon die de opvolger gaat worden voor de Sony Ericsson W205.

Voorzijde van de Sony Ericsson Spiro
Voorzijde van de Sony Ericsson Spiro

De Sony Ericsson Spiro is een compacte slider met een opvallend mooi beeldscherm. Veel prepaid telefoontjes hebben qua resolutie, kleuren en afmetingen een beperkt scherm, de Spiro is echter voorzien van een lekker groot 2,2 inch kleurenbeeldscherm die 262.144 kleuren kan weergeven.

Achterkant van de Sony Ericsson Spiro
Achterkant van de Sony Ericsson Spiro

Aan de achterkant van de Sony Ericsson Spiro is een eenvoudige 2 megapixel camera geplaatst. Onder de achtercover van het toestel is naast ruimte voor een accu ook ruimte voor een MicroSD geheugenkaartje. Hiermee kan het vrij beperkt gebleven interne geheugen van 5 MB uitgebreid kan worden tot maximaal 16 GB.

De Sony Ericsson Spiro is uitgerust met een 3,5 mm audiojack
De Sony Ericsson Spiro is uitgerust met een 3,5 mm audiojack

Een functie die tegenwoordig op een muziektoestel zeker niet meer mag ontbreken is een universele aansluiting voor een hoofdtelefoon. Aan de bovenzijde van de Sony Ericsson Spiro is een 3,5 mm audiojack geplaatst, waarop vrijwel iedere hoofdtelefoon aangesloten kan worden. In het pakket levert Sony Ericsson daarnaast ook nog een hoogwaardige headset mee (type: Sony Ericsson MH710).

Linkerzijde van de Sony Ericsson Spiro
Linkerzijde van de Sony Ericsson Spiro

In de vormgeving van de Sony Ericsson Spiro is ook de nieuwe Human Curvature design filosofie van Sony Ericsson terug te vinden. Door te werken met ronde vormen ontstaat zo een mooi, aantrekkelijk en ergonomisch toestel waarmee de Sony Ericsson Spiro zeker niet oogt als een goedkoop prepaid telefoontje. Aan de linkerbovenzijde is een MicroUSB aansluiting geplaatst waarmee het toestel opgeladen kan worden en waar een optionele MicroUSB datakabel op aangesloten kan worden.

Rechterzijde van de Sony Ericsson Spiro
Rechterzijde van de Sony Ericsson Spiro

De rechterzijde van de Sony Ericsson Spiro is, net als eigenlijk het gehele toestel, minimalistisch en simpel gehouden. Enkel de volumetoetsen zijn aan de rechterzijde geplaatst, waarmee de ronde vormgeving van het toestel zo weinig mogelijk verstoord wordt. De volumetoetsen relgenen zowel het belvolume, het volume van de telefoon als het volume in de muziekspeler.

Walkman player op de Sony Ericsson Spiro
Walkman player op de Sony Ericsson Spiro

Naast bellen en sms-en ligt de focus van de Sony Ericsson Spiro natuurlijk voor het grootste deel op de Walkman player. De Walkman player is, gebruiksvriendelijk en snel en geeft daarnaast diverse instellingsmogelijkheden om de muziekweergave aan te passen aan je eigen wensen. Naast een Walkman player beschikt de Spiro uiteraard ook over een Stereo FM radio met RDS.

Muziek, foto en videobibliotheek op de Sony Ericsson Spiro
Muziek, foto en videobibliotheek op de Sony Ericsson Spiro

Naast de Walkman player staat de interface van Sony Ericsson Walkman toestellen erom bekend dat muziek, video en foto's goed en snel opgedeeld kunnen worden in overzichtelijke bibliotheken, zo ook op de Spiro. In de bibliotheken kunnen vervolgens complete albums of mappen bekeken of beluisterd worden, maar ook tracks of bestanden afzonderlijk.

TrackID is direct via een sneltoets bereikbaar
TrackID is direct via een sneltoets bereikbaar

Sony Ericsson biedt al jaren haar TrackID dienst aan, een gratis service waarmee van ieder nummer dat je hoort de gegevens opgevraagd kunnen worden. Door een kort fragmentje van de muziek met de telefoon op te nemen en via een internet verbinding te versturen naar Sony Ericsson, worden automatisch gegevens over het nummer, zoals titel, artiest en album(s) waar het nummer op staat, teruggestuurd. TrackID is ook aanwezig op de Sony Ericsson Spiro en is zelfs direct bereikbaar via de speciale TrackID toets die onderdeel vormt van de 5 richtingen menutoets.

Hoofdmenu van de Sony Ericsson Spiro
Hoofdmenu van de Sony Ericsson Spiro

Naast de uitgebreide muziekmogelijkheden in de Sony Ericsson Spiro ook goed op het gebied van internet en sociale netwerkmogelijkheden. De telefoon is uitgerust met een gebruiksvriendelijke Obigo Q7 webbrowser waarmee het (mobiele) internet onveilig gemaakt kan worden. Daarnaast is de telefoon voorzien van afzonderlijke applicaties voor Facebook en Twitter.

De Sony Ericsson Spiro zal aan het begin van het derde kwartaal in Nederland in de winkels komen te liggen. De losse verkoopadviesprijs is nog niet bekend gemaakt, maar zal tussen de 100 en 150 euro komen te liggen. De Sony Ericsson Spiro komt in vier kleuren op de markt: Contrast Black, Sunset Pink, Spring Green en Stealth Black.

Sony Ericsson Zylo
Sony Ericsson Zylo

Sony Ericsson Zylo
Hoewel de nieuwe design filosofie van Sony Ericsson door veel mensen als zeer positief wordt ervaren, probeert Sony Ericsson ook haar trouwe fans nog steeds te inspireren. Met de Sony Ericsson Zylo maakt Sony Ericsson een combinatie tussen haar 'ouderwetse' en zeer herkenbare vormgeving en haar nieuwe manier van ontwerpen met ronde vormen. De Sony Ericsson Zylo wordt een middenklasse Walkman telefoon met een leuk palet aan mogelijkheden.

Menutoetsen van de Sony Ericsson Zylo
Menutoetsen van de Sony Ericsson Zylo

De Sony Ericsson Zylo is een echt walkman toestel. Dit is meteen al goed zichtbaar aan de speciale Walkman menutoetsen en het Walkmanlogo die aan de voorzijde van de telefoon pronken. Muziek is op de Zylo zelfs zo belangrijk dat de Zylo het eerste Sony Ericsson toestel zal worden dat muziekbestanden in het zogenaamde "FLAC-formaat" kan weergeven. FLAC bestanden zijn ook wel High Definition muziekbestanden die een ongekend goede muziekkwaliteit naar de mobiele telefoon brengt.

Linkerzijde van de Sony Ericsson Zylo
Linkerzijde van de Sony Ericsson Zylo

Aan de linkerzijde van de Sony Ericsson Zylo is goed te zien dat Sony Ericsson een combinatie heeft gemaakt tussen haar oude en nieuwe manier van vormgeven. De telefoon is weliswaar rond vormgegeven volgens de nieuwe design filosofie, maar heeft toch nog de herkenbare klassieke afwerkingen zoals die terug te vinden zijn op oudere Walkman toestellen. Erg opvallend is dat de Sony Ericsson Zylo de bekende Sony Ericsson connector heeft meegekregen, die eveneens aan de linkerzijde van de telefoon te vinden is.

Rechterzijde van de Sony Ericsson Zylo
Rechterzijde van de Sony Ericsson Zylo

De rechterzijde van de Sony Ericsson Zylo wordt gekenmerkt door de volumetoetsen enerzijds en de camera sluitertoets anderzijds. Net als bij de Sony Ericsson Spiro dienen de volumetoetsen een multifunctioneel doel. Hiermee kan zowel het bel-, toestel- als muziekvolume mee aangepast worden. Daarnaast is een simpele druk op de camera sluitertoets voldoende op de camera op te starten. De sluitertoets kan in twee stappen ingedrukt worden om te focussen en uiteindelijk de foto af te drukken.

Achterkant van de Sony Ericsson Zylo
Achterkant van de Sony Ericsson Zylo

In de achterzijde van de Sony Ericsson Zylo is de nieuwe Human Curvature design filosofie nog wel het beste herkenbaar. De achterzijde is geheel rond weergegeven waardoor het toestel uiteindelijk erg lekker in de hand ligt. Aan de achterzijde van de telefoon is een 3,2 megapixel camera geplaatst, voorzien van leuke snufjes zoals geo tagging (tags dienen zelf ingevoerd te worden), foto feeds en foto fix.

De Walkman player heeft leuke Walkman Annimations
De Walkman player heeft leuke Walkman Annimations

Hoewel de weergave van muziek natuurlijk het aller belangrijkste is, biedt de Walkman player op de Sony Ericsson Zylo nog een leuke nieuwe feature. De zogenaamde "Walkman Annimations" laten je een plaatje vrijwel letterlijk opzetten. Plaatjes worden op een draaitafel gelegd, een CD'tje in een CD speler of een tape cassette in een tape recorder waarmee het opzetten van een plaatje toch weer een andere dimensie krijgt.

Natuurlijk zijn de Walkman Annimations gewoon een leuke extra grafische functie in de Zylo en draait het voornamelijk om de muziekweergave zelf. Sony Ericsson levert bij het toestel standaard een comfortabele en kwalitatief hoogwaardige stereo headset. Gecombineerd met de uitgebreide instellingsmogelijkheden van de Walkman player en de nieuwe mogelijkheid om High Definition audiobestanden te kunnen afspelen moet dat tezamen een ultime muziekervaring gaan bieden.

De Sony Ericsson Zylo is uitgerust met een accelerometer
De Sony Ericsson Zylo is uitgerust met een accelerometer

Een andere functie die in de Zylo terug te vinden is, is de accelerometer, oftwel level sensor. Als het toestel gedraaid wordt, zal het beeld op het beeldscherm automatisch meedraaien, wat op meerdere plekken in het toestel, zoals in de muziekspeler, toegepast kan worden.

De Sony Ericsson Zylo zal eveneens aan het begin van het derde kwartaal in Nederland in de winkels komen te liggen. De telefoon komt in de kleuren Jazz Black, Chacha Silver en Swing Pink en biedt naast de uitgebreide muziek mogelijkheden ook internet ondersteuning en ondersteuning voor diverse sociale netweken zoals Facebook, Hyves, Twitter, Picasa en Flicker.Laatste Nieuws0 Reacties


2 dagen geleden bespaarde iemand €350 per jaar

Vergelijk wat jij kan besparen op je telefoonrekening


Nu verkrijgbaar

23-10-2017
Nokia 3310 3G
02-10-2017
Sony Xperia XZ1


Nieuw

16-11-2017
Oneplus 5T 64GB
16-11-2017
Oneplus 5T 128GB
02-11-2017
HTC U11+
02-11-2017
HTC U11 Life