Tweede probleem in iPhone 4 opgedoken

05-07-2010  |  Tim Wijkman van Aalst


Opnieuw is een probleem opgedoken in de nieuwe Apple iPhone 4. Na de 'death grip' lijkt het toestel ook problemen te hebben met haar proximity sensor, waardoor gesprekken verbroken kunnen worden.

Apple heeft via haar Apple forum al tegen de 1000 klachten ontvangen over problemen met de proximity sensor (nabijheidssensor) van de Apple iPhone 4. De proximity sensor werkt niet goed, waardoor het scherm tijdens een gesprek niet uitschakelt of na een gesprek niet terug inschakelt. Veel gebruikers klagen dat hierdoor gesprekken verbroken worden, de microfoon wordt uitgeschakeld of in sommige gevallen zelfs ongemerkt mails verstuurd worden.

Apple iPhone 4
Apple iPhone 4

Een proximity sensor is een instrument die de nabijheid van het gezicht kan registreren. Zodra de telefoon tegen het oor gehouden wordt, zou de proximity sensor het beeldscherm moeten uitschakelen. Deze techniek wordt meestal op touchscreen toestellen toegepast om te voorkomen dat de aanraking van het oor of delen van het gezicht 'knoppen' op het touchscreen kunnen activeren met bijvoorbeeld een verbroken gesprek tot gevolg.

De eerste meldingen van het probleem rondom de proximity sensor van de iPhone 4 zijn reeds gedaan op 23 juni. Sindsdien zijn al bijna 1000 klachten binnengekomen van mensen die klagen dat de sensor niet goed werkt. Naast de problemen met het uitschakelen van het beeldscherm tijdens het gesprek, geven diverse gebruikers ook aan dat het beeldscherm niet meer inschakelt na een gesprek, waardoor het gesprek juist niet te beƫindigen is.

Het probleem rondom de proximity sensor op de iPhone 4 is niet het eerste probleem dat naar boven is gekomen op de nieuwe Apple gadget. Sinds dat het toestel op de markt is klagen gebruikers er al over dat de ontvangst vrijwel geheel wegvalt zodra de iPhone 4 linksonder wordt aangeraakt. Dit probleem heeft reeds de bijnaam "death grip" (greep des doods) gekregen. In een reactie op dit probleem gaf Apple aan dat het probleem niet bij Apple en in de iPhone 4 ligt, maar bij de gebruiker. De gebruiker zou het toestel anders moeten vasthouden om het probleem te voorkomen.

Diverse gebruikers van de Apple iPhone 4 reageren rondom de problemen met de Proximity Sensor daarom sarcastisch met de opmerking dat iedereen met problemen het toestel gewoon verkeerd vasthouden, verwijzend naar de tactloze en weinig klantvriendelijke verklaring van Apple op het "death grip" probleem.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie