T-Mobile neemt Simpel over

T-Mobile neemt Simpel over

15-09-2010  |  Tim Wijkman van Aalst


T-Mobile heeft vandaag bekend gemaakt sim-only aanbieder Simpel over te gaan nemen. Vanaf november worden alle klanten van Simpel overgezet van het KPN netwerk naar het netwerk van T-Mobile.

Opnieuw is een MVNO ten prooi gevallen aan een operator. T-Mobile heeft vandaag bekend gemaakt low-cost sim-only aanbieder Simpel over te nemen. Welk bedrag met de overname gemoeid is, willen zowel Simpel als T-Mobile niet kwijt.

Simpel zal onder T-Mobile in eigen vorm en onder de eigen vlag blijven opereren. Voor klanten verandert volgens Simpel niets in de dienstverlening, tarieven of propositie. Wel zullen alle klanten van Simpel vanaf november overgezet worden van het huidige netwerk van KPN naar het T-Mobile netwerk. Voor de migratie van het totale klantenbestand verwachten T-Mobile en Simpel circa 4 maanden nodig te hebben. Alle Simpel klanten worden van een nieuwe simkaart voorzien.

"Omdat niets wijzigt in de tarieven of dienstverlening, is de migratie naar T-Mobile voor Simpel klanten geen legitime reden om voortijdig een contract te ontbinden. Alleen als klanten aantoonbaar nadelige gevolgen ondervinden van de overname door T-Mobile, zoals problemen met de netwerkdekking, kan dat aanleiding zijn om een contract te ontbinden". aldus een verklaring van Simpel op de overname.

Simpel is in Nederland actief als aanbieder van sim-only abonnementen. Het bedrijf is in Nederland actief sinds 2007 en heeft naar schatting van marktonderzoeker TelecomPaper een klantenbestand van circa 100.000 klanten.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie