Samsung lanceert Samsung Galaxy S II

14-02-2011  |  Tim Wijkman van Aalst


Tijdens een groots opgezette en druk bezochte persconferentie in het voormalige Olympische gebied op Mont Juic in Barcelona heeft Samsung niet geheel onverwacht de Samsung Galaxy S II gelanceerd.

Samsung heeft vanavond in het Spaanse Barcelona niet geheel onverwacht de Samsung i9100 Galaxy S II gelanceerd. Met een dikte van slechts 8,49 millimeter en een gewicht van 116 gram is de Samsung Galaxy S II op dit moment de dunste en de lichtste smartphone op de markt. De Samsung Galaxy S II is in Barcelona gepresenteerd als het paradepaardje van Samsung voor dit jaar. Smartphoneliefhebbers kunnen vanaf het tweede kwartaal - als het toestel in Nederland in de winkels komt - hun hartje gaan ophalen bij de Galaxy S II, want het toestel lijkt van alle denkbare functies, snufjes en specificaties voorzien te zijn.

Samsung i9100 Galaxy S II
Samsung i9100 Galaxy S II

Onder de motorkap van de Samsung i9100 Galaxy S II draait een 1 GHz dual-core processor. De dual-core processor maakt de Samsung Galaxy S II niet alleen twee keer zo snel dan haar voorganger, maar op de tweede plaats ook nog eens energiezuiniger. Zeker als de processor niet op volledige kracht hoeft te draaien, verbruikt het toestel aanzienlijk minder stroom. Desondanks heeft Samsung ook niet bezuinigd op een krachtige accu, want de Galaxy S II krijgt een 1650 mAh accu mee, één van de krachtigste accu's die tot op heden in een mobiele telefoon is toegepast.

Wederom springt het beeldscherm van de Samsung Galaxy S II in het oog. De eerste Galaxy S, die midden 2010 door Samsung werd gelanceerd, was met haar Super AMOLED beeldscherm al revolutionair, maar met de Galaxy S II doet Samsung daar nog even een schepje bovenop. De Samsung Galaxy S II is voorzien van een Super AMOLED Plus beeldscherm dat nog helderder, nog scherper en nog energiezuiniger is dan het Super AMOLED beeldscherm uit de eerste Galaxy S. Het beeldscherm in de Samsung Galaxy S II meet een diameter van maar liefst 4,3 inch en heeft een resolutie van 480 x 800 pixels. Ondanks de afmetingen van het beeldscherm verbruikt het scherm slechts 80 procent van de hoeveelheid energie die het scherm van de eerste Galaxy S verbruikte.

De Samsung i9100 Galaxy S II heeft een 8 megapixel camera
De Samsung i9100 Galaxy S II heeft een 8 megapixel camera

De Samsung i9100 Galaxy S II is een Android 2.3 smartphone en komt in twee versies op de markt. Eén versie krijgt een NFC chip, die gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld mobiel betalen, identificatie of als ov-chipkaart. Hoewel de Samsung Galaxy S II op multimediaal gebied betiteld kan worden als een uitblinker, gaat Samsung het toestel ook op de zakelijke markt richten. Samenwerkingen met Cisco en Sybase zorgen ervoor dat het toestel veilig in zakelijke omgevingen gebruikt kan worden en door IT afdelingen - desgewenst op afstand - beheerd kan worden. Omdat de mobiele telefoon vaak zowel zakelijk als privé gebruikt wordt, kan het geheugen voor zakelijke en persoonlijke toepassingen en bestanden gescheiden worden. Hierdoor wordt een veilige omgeving gecreëerd voor zakelijk gebruik van de telefoon.

Naast de mogelijkheid om de Galaxy S II op afstand te beheren, kan de telefoon ook via internet opgespoord worden wanneer deze bijvoorbeeld verloren of gestolen is. Bij verlies of diefstal kan de telefoon desgewenst op afstand leeggemaakt worden en wanneer de simkaart in het toestel gewisseld wordt, kan de telefoon een SMS naar een vooraf ingesteld telefoonnummer sturen met de gegevens van de nieuwe simkaart.

Samsung i9100 Galaxy S II naast de oudere Samsung i9000 Galaxy S
Samsung i9100 Galaxy S II naast de oudere Samsung i9000 Galaxy S

Op multimediaal gebied kan de Samsung Galaxy S II ook als 'allesomvattend' omschreven worden. De smartphone heeft een 8 megapixel camera aan de achterzijde waarmee naast hoge resolutie foto's ook video's in Full-HD (1080p) formaat opgenomen kunnen worden. Een LED flitser kan gebruikt worden voor het bijlichten van donkere foto's of video opnames. Aan de voorzijde van het toestel is een 2 megapixel front-camera geplaatst voor video telefonie of video conferencing.

Op het gebied van connectiviteit biedt de Samsung Galaxy S II gewoonweg alles wat mogelijk is. Wi-Fi b/g/n, bluetooth 3.0, USB 2.0, een NFC chip en een 3,5 mm audiojack is maar een snelle greep uit alle connectiemogelijkheden. Naast de connectiviteitsmogelijkheden over kortere afstanden biedt de Samsung Galaxy S II ook brede netwerk ondersteuning voor mobiele netwerken. Zowel quad-band GSM als quad-band UMTS inclusief de UMTS versnellers HSDPA en HSUPA zijn aanwezig op de Galaxy S II waarmee de telefoon vrijwel overal ter wereld bruikbaar is op zowel GSM als UMTS netwerken. Om het verhaal helemaal compleet te maken ondersteunt de Galaxy S II HSPA downloadsnelheden tot maar liefst 21 Mbps.

Naast de eerder besproken Full-HD video opnamemogelijkheid en de daarbij horende videospeler, heeft de Samsung Galaxy S II een uitgebreide muziekspeler met Dolby 5.1 en een stereo FM radio.

De Samsung i9100 Galaxy S II belooft één van de meest complete smartphones van 2011 te gaan worden. De planning is dat het toestel in het tweede kwartaal in Nederland op de markt komt. De zeer uitgebreide functionaliteit en specificaties van het toestel wegen wel mee in de prijs, want de verkoopadviesprijs bedraagt 699 euro.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie