HTC smartphones krijgen remote desktop functie

HTC smartphones krijgen remote desktop functie

20-03-2012  |  Tim Wijkman van Aalst


Toekomstige smartphones van HTC krijgen software waarmee de klantenservice van HTC toegang kan krijgen tot smartphones van HTC gebruikers. Op die manier wordt serviceverlening op afstand makkelijker.

HTC heeft een overeenkomst gesloten met software leverancier LogMeIn om software van het bedrijf te gaan gebruiken voor HTC smartphones. LogMeIn levert software waarmee een smartphone op afstand bediend en ingesteld kan worden. Een vergelijkbare functie zit ook in computers en wordt ook wel 'remote desktop' genoemd.

Uiteraard is de software wel beveiligd en moeten gebruikers van de smartphone eerst zelf toestemming geven voor toegang tot het toestel. Daarnaast moet de smartphone voorzien zijn van een werkende internetverbinding via een Wi-Fi of 3G netwerk.

Medewerkers van de klantenservice van HTC kunnen via de software ook tests uitvoeren op de smartphone. Via de software zijn de prestaties van het toestel uit te lezen of kunnen bepaalde netwerkinstellingen aangepast worden.

Het is nog niet duidelijk wanneer de eerste HTC smartphones met de 'remote desktop' software van LogMeIn op de markt komen.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie