Exclusief: Persfoto en specs van de Galaxy S III

21-03-2012  |  Tim Wijkman van Aalst


Via een anonieme bron heeft GSM Helpdesk Nederland de hand weten te leggen op een officiële persfoto van de nieuwe Samsung Galaxy S III. Daarnaast zijn nu ook alle specificaties bekend.

GSM Helpdesk Nederland heeft via een betrouwbare anonieme bron de beschikking gekregen over een persfoto van de Samsung Galaxy S III. Daarnaast wist onze tipgever ook nieuwe specificaties en gegevens te noemen over het nog niet aangekondigde toestel.

Officiƫle persfoto van de Samsung Galaxy S III
Officiƫle persfoto van de Samsung Galaxy S III

Camera
Volgens onze bron krijgt de Samsung Galaxy S III betere specificaties dan tot nu toe in het geruchtencircuit besproken zijn. Op de eerste plaats valt de camera op. Inspelend op recente ontwikkelingen zal de Samsung Galaxy S III voorzien worden van een 12 megapixelcamera. De camera zal begeleid worden door een LED flitser en biedt diverse leuke opties zoals slow-motion, time-lapse en kan Full HD (1080p) video opnames maken. Volgens onze anonieme bron legt de Samsung Galaxy S III zelfs video's vast op een extreem hoog frameratio van 60 frames per seconde. Aan de voorzijde is de Samsung Galaxy S III voorzien van een 1,3 megapixelcamera waarmee ook HD video (720p) gesprekken gevoerd kunnen worden via bijvoorbeeld Skype.

Beeldscherm
In het geruchtencircuit is de afgelopen tijd gesproken over een 4,8 inch beeldscherm. Volgens onze gegevens wordt het beeldscherm met een diameter van 4,7 inch iets kleiner. Wel is nog steeds de HD beeldschermresolutie van 720 x 1280 pixels van toepassing. Voordeel is dat hiermee de pixeldichtheid van het beeldscherm uitkomt op 313 pixels per inch, wat een zeer scherp beeld oplevert. Samsung gebruikt in de Samsung Galaxy S III de Super AMOLED Plus HD beeldschermtechnologie.

Afmetingen, gewicht en accu
De Samsung Galaxy S III zal een 1750 mAh accu meekrijgen, dit om het toestel zo dun mogelijk te houden. De capaciteit lijkt voor een toestel als de Galaxy S III wat beperkt, maar voordeel is wel dat de accu verwisselbaar is. Het toestel zal 8 mm dik zijn en weegt rond de 125 gram. Het toestel is 131 mm lang en 64 mm breed.

Processor en geheugen
Wat wij bevestigd hebben gezien is dat de Samsung Galaxy S III inderdaad voorzien zal worden van een 1,5 GHz quad-core processor. De Samsung Galaxy S III zal beschikken over 32 gigabyte aan intern geheugen en een RAM geheugen van 1 gigabyte. Of het toestel ook over een geheugenkaartslot beschikt is niet bekend.

Conectiviteit
De Samsung Galaxy S III krijgt zeer waarschijnlijk het typenummer 'i9300' mee. Het toestel kan overweg met 'Dual Carrier HSPA' waarmee downloadsnelheden over 3G netwerken tot 42 Mbps haalbaar zijn. Via HSUPA kunnen uploadsnelheden tot 5,76 Mbps behaald worden.

Voor communicatie over korte afstand beschikt de Samsung Galaxy S III over Bluetooth 4.0, NFC, en Wi-Fi a/b/g/n, MicroUSB 2.0 en een HDMI uitgang. Daarnaast ondersteunt de Samsung Galaxy S III Wi-Fi Direct en DLNA. Vanuit Android 4.0, waarop de Samsung Galaxy S III draait, zal ook een Wi-Fi hotspot functie beschikbaar zijn.

Lanceringsdatum
De lanceringsdatum van 22 mei is de afgelopen tijd al vaker ter sprake gekomen in het geruchtencircuit. Volgens onze bron klopt deze datum, maar bestaat de kans dat Samsung inspelend op de actualiteiten het event iets naar voor trekt. Hierover zou nog geen beslissing gevallen zijn.Laatste Nieuws2 Reacties
Jeroen V plaatste dit 23 mrt 2012

Bekijk de foto in Google via 'zoeken op afbeelding' en kopieer daar de afbeeldingsurl van de website. Dan zie je deze foto exact hetzelfde op de data na, alleen dan in de vorm van de Galaxy S2. Al met al: Een fake afbeelding. Zelfs de iconen van het weer zijn exact hetzelfde. Jammer ;)!

Marius Koch plaatste dit 23 mrt 2012

Ik geloof er nu al geen snars van. De Galaxy S3 gaat, uiteraard, op Android 4.0 draaien. De getoonde 'persfoto' heeft duidelijk Android 2.3, wat te zien is aan de kleur van het batterij-icoon in de taakbalk boven in. Die is groen (de huis-kleur van 2.3), bij 4.0 zou 'ie blauw moeten zijn.

Dit is ofwel concept-art, een impressie, of een zwaar gephotoshopte foto van een prototype.

Geef ook je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10