LG Optimus 4X HD onderweg naar Europa

11-06-2012  |  Tim Wijkman van Aalst


LG is gestart met het distribueren van de quad-core LG Optimus 4X HD smartphone. De LG Optimus 4X HD zal eerst in Duitsland op de markt komen, gevolgd door Nederland en andere Europese landen.

LG heeft vandaag bekend gemaakt dat het bedrijf is begonnen met de distributie van de LG P880 Optimus 4X HD. De LG Optimus 4X HD werd in februari van dit jaar al aangekondigd tijdens het Mobile World Congress. LG trok met de smartphone de primeur naar zich toe de eerste quad-core smartphone ter wereld te lanceren. Tijdens het Mobile World Congress introduceerde ook HTC en Huawei een smartphone met een quad-core processor. Uiteindelijk is de LG Optimus 4X HD niet de eerste quad-core smartphone meer die in de winkels is komen te liggen. Die eer ging naar HTC met de HTC One X, later gevolgd door Samsung met de Samsung i9300 Galaxy S III. LG heeft laten weten dat de LG Optimus 4X HD spoedig in Duitsland in de winkels zal liggen en niet veel later ook in Nederland, Zweden, Groot Brittanniƫ en Italiƫ zal verschijnen.

LG P880 Optimus 4X HD
LG P880 Optimus 4X HD

De LG P880 Optimus 4X HD is een Android 4.0 smartphone voorzien van een 1,5 GHz NVIDIA Tegra 3 quad-core processor. De LG Optimus 4X HD is het vlaggenschip van LG voor 2012. De Optimus 4X HD belooft een smartphone voor multimedialiefhebbers te gaan worden. Door de razendsnelle quad-core processor is het toestel zeer geschikt voor games en het bekijken van HD video's. De Optimus 4X HD is uitgerust met een 4,7 inch HD beeldscherm. Door de hoge HD resolutie is het beeldscherm haarscherp en kan aanzienlijk meer informatie weergeven dan de 'WVGA-beeldschermen' die tot voor kort in high-end smartphones werden toegepast.

Achterzijde van de LG Optimus 4X HD
Achterzijde van de LG Optimus 4X HD

De LG Optimus 4X HD heeft een 8 megapixelcamera meegekregen. Naast hoge resolutie foto's kunnen met deze camera ook Full HD (1080p) video opnames gemaakt worden. De camera wordt begeleid door een LED flitser die het mogelijk maakt om onder donkere omstandigheden te fotograferen en te filmen. Voor videotelefonie, video conferencing en beeld bij bijvoorbeeld chatgesprekken is de Optimus 4X HD voorzien van een 1,3 megapixel frontcamera.

Het belangrijkste kenmerk van de Optimus 4X HD is haar quad-core processor. Snelle processoren verbruiken over het algemeen meer energie dan minder snelle processoren. Om te voorkomen dat de processor een aanslag gaat doen op de accu van een smartphone, heeft chipfabrikant NVIDIA haar Tegra 3 processor van een vijfde core voorzien. Deze vijfde core werkt als een onafhankelijke single-core processor die het lichte rekenwerk verricht. Hierdoor zou de NVIDIA Tegra 3 processor toch energiezuinig moeten zijn.

Niet te min heeft LG de LG Optimus 4X HD toch voorzien van een zeer krachtige accu. Het toestel heeft een accu met een capaciteit van 2150 mAh waarmee de Optimus 4X HD de krachtigste accu heeft gekregen onder de smartphones van dit formaat.

De LG Optimus 4X HD is ondanks haar grote scherm, snelle processor en behoorlijk grote accu slechts 8,9 mm dik. LG heeft ook nog eens 16GB aan geheugen in het toestel weten te proppen. Om het verhaal compleet te maken, zal dit flagship toestel van LG het eerste LG toestel zijn dat draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich, de allernieuwste versie van Android.

De LG Optimus 4X HD zal later deze maand in Nederland op de markt gaan komen. LG heeft nog geen verkooopadviesprijs gecommuniceerd.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie