Slecht kwartaal brengt LG Mobile in rode cijfers

Slecht kwartaal brengt LG Mobile in rode cijfers

25-07-2012  |  Stefan Hage


De mobiele divisie van LG heeft een moeilijk kwartaal achter de rug. Dit maakte LG bekend bij het bekend maken van de kwartaalcijfers. Het gaat al langere tijd niet zo goed met de mobiele tak van LG.

LG Mobile heeft rode cijfers geschreven in het tweede kwartaal van 2012. Wel heeft LG met de verkoop van televisies en huishoudelijke producten positieve resultaten geboekt. De omzet van het Zuid-Koreaanse bedrijf daalde met 10,6 procent tot omgerekend 9,28 miljoen euro. De nettowinst steeg daarentegen wel over het tweede kwartaal met 46 procent, naar 114 miljoen euro.

De mobiele afdeling van LG verkocht vergeleken met het tweede kwartaal in 2011, 4 procent minder mobiele telefoons. LG verscheepte in het tweede kwartaal van 2012 13,1 miljoen telefoons. De tegenvallende resultaten komen volgens LG door gestegen marketingkosten, de dalende verkoop en de zwakke euro.

Het gaat al langere tijd niet heel goed met de verkoop van LG telefoons. In oktober 2011 maakte LG ook al tegenvallende kwartaalcijfers bekend. In Nederland worden telefoons van LG steeds minder verkocht. LG heeft als het gaat om mobiele telefoons een niet al te goede naam. Bezitters van een LG toestel kiezen vaak bij een volgende telefoon, niet weer voor een LG toestel. Met de onlangs geïntroduceerde LG P880 Optimus 4X HD, waar wij onlangs een review over hebben geschreven, hoopt LG weer de strijd aan te kunnen met de concurrenten. Tevens hoopt LG weer haar marktaandeel te kunnen vergroten met de Optimus L-serie. Daarnaast komt LG met enkele toestellen die geschikt zijn voor het gebruik van het 4G LTE netwerk.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie