Huawei Ascend D Quad komt eraan

18-08-2012  |  Tim Wijkman van Aalst


De Huawei Ascend D Quad, die op papier nog steeds de snelste smartphone is, belooft na lang wachten nu toch echt te gaan komen. Huawei is in China gestart met de verkoop van deze smartphone.

Wie de naam Huawei hoort of ziet, denkt niet meteen aan een van de grootste toestelproducenten ter wereld. Desondanks produceert Huawei miljoenen toestellen op jaarbasis voor andere fabrikanten. Het Chinese bedrijf wil nu naast haar zogenaamde 'OEM productie' voor andere bedrijven ook haar eigen merknaam op de markt gaan zetten. Hierin moet Huawei nog duidelijk haar weg vinden, zo is goed te zien aan de perikelen rondom de Huawei Ascend D Quad.

Huawei Ascend D Quad
Huawei Ascend D Quad

Huawei introduceerde de Huawei Ascend D Quad al in februari van dit jaar op het Mobile World Congress in Barcelona. In tegenstelling tot andere quad-core smartphones die tijdens het Mobile World Congress gelanceerd werden, zoals bijvoorbeeld de LG Optimus 4x HD en de HTC One X, is de Huawei Ascend D Quad nog steeds niet verkrijgbaar. Niet te min is het toestel op papier nog steeds een van de snelste smartphones van dit moment.

Na diverse vertragingen is Huawei dan nu uiteindelijk toch gestart met het uitleveren en verkopen van het toestel. Wie de smartphone wil hebben zal op dit moment nog naar China moeten gaan, want de verkoop beperkt zich vooralsnog alleen tot de Chinese markt. Daar ligt nu een van de snelste smartphones ter wereld in het wit en in het zwart in de schappen te pronken.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de Huawei Ascend D Quad ook de rest van de wereld gaat veroveren. Ook in Nederland heeft Huawei reeds een verkoopkanaal opgezet. De verwachting is dat de Huawei Ascend D Quad binnen enkele weken ook in Nederland in de schappen zal belanden.

Huawei Ascend D Quad komt er aan
Huawei Ascend D Quad komt er aan

De Huawei Ascend D Quad is typisch een smartphone voor echte smartphone liefhebbers. Het toestel is rondom een groot 4,5 inch beeldscherm gebouwd en draait op een vrij kale versie van Android 4.0. Hierdoor is het toestel enorm snel. Naast de Huawei Ascend D Quad, heeft Huawei ook een zogenaamde 'XL versie' aangekondigd, de Huawei Ascend D Quad XL. De XL versie krijgt een grotere accu mee voor een langere gebruiks- en stand-bytijd. Hierdoor is de XL versie ook 2 mm dikker dan de normale Huawei Ascend D Quad. Ondanks haar hoge prestaties is de Huawei Ascend D Quad met een dikte van slechts 8,9 mm behoorlijk dun.

Aan de achterzijde van de Huawei Ascend D Quad is een 8 megapixelcamera geplaatst waarmee ook Full HD (1080p) video opnames gemaakt kunnen worden. Voors is het haast vanzelfsprekend dat deze nieuwe vlaggenschepen van Huawei draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich, de nieuwste versie van het Android platform.

Meer informatie over de specificaties, functionaliteiten en mogelijkheden van de Huawei Ascend D Quad zijn verzameld op de Huawei Ascend D Quad specificatiepagina. Via onderstaande reminderservice kunnen wij u eventueel gratis op de hoogte brengen wanneer het toestel in Nederland in de winkels ligt.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie