Samsung introduceert de Samsung Galaxy Note II

30-08-2012  |  Tim Wijkman van Aalst


Eigenlijk was het geen verrassing meer dat Samsung tijdens de IFA de Samsung Galaxy Note II zou gaan introduceren. Gisteren avond was het dan eindelijk zover en zag de Galaxy Note II het levenslicht.

Zoals verwacht heeft Samsung gisteren avond op haar Samsung Mobile Unpacked event in Berlijn de Samsung Galaxy Note II geïntroduceerd. Het toestel is natuurlijk de afgelopen weken en maanden ontzettend vaak opgedoken in het geruchtencircuit, waarbij Samsung af en toe ook zelf het een en ander los heeft gelaten. De uiteindelijke specificaties van de Samsung Galaxy Note II zijn nog beter dan in eerste instantie verwacht werd.

Samsung Galaxy Note II
Samsung Galaxy Note II

De Samsung Galaxy Note II vormt de opvolger voor de Samsung Galaxy Note die door Samsung precies een jaar geleden ook werd gelanceerd tijdens de IFA in Berlijn. Ten opzichte van de eerste Galaxy Note is veel veranderd en verbeterd. Op de eerste plaats natuurlijk de vormgeving van het toestel. Deze heeft nagenoeg dezelfde uiterlijke kenmerken gekregen als de Samsung Galaxy S III. Hoewel de nieuwe Galaxy Note II weer een groter beeldscherm heeft gekregen dan zijn voorganger, is het toestel nauwelijks groter geworden. Daarnaast valt op dat de Galaxy Note II met een dikte van 9,4 mm ook behoorlijk dun is voor zo'n 'tablet smartphone'.

Wat is veranderd en verbeterd?
De Samsung Galaxy Note II draait op een nog snellere processor dan waar iedereen vooraf op hoopte. De Galaxy Note II is voorzien van een quad-core Samsung Exynos 4 processor met een rekenkracht van 1,6 GHz per core. Daarmee is de processor in de Samsung Galaxy S III de snelste processor die tot nu toe in een smartphone is gebruikt.

Het beeldscherm van de Samsung Galaxy Note II is zoals eerder ook is uitgelekt 0,2 inch groter geworden en meet nu een ongekend grote diameter van 5,5 inch. Qua beeldschermtechniek heeft Samsung gekozen voor een Super AMOLED HD beeldscherm met een resolutie van 720 x 1280 pixels. Oplettende bezoekers zullen opmerken dat de resolutie van het beeldscherm daarmee net iets lager ligt dan bij de eerste Galaxy Note. De resolutie van de Galaxy Note II voldoet echter wel aan de 720p HD standaard.

Ook de capaciteit van de accu is flink opgekrikt naar maar liefst 3100 mAh. Daarmee doet de accu van de Galaxy Note II niet onder voor een accu van een tablet. De hoge accu capaciteit geeft het toestel voldoende energie om meerdere dagen op één acculading te gebruiker, zo belooft Samsung. De eerste Galaxy Note van vorig jaar had ook al een zeer krachtige accu, maar moest het nog stellen met een accu van 2500 mAh.

Samsung Galaxy Note II
Samsung Galaxy Note II

Ook veel softwarematige verbeteringen
Waar mogelijk heeft Samsung de Galaxy Note II voorzien van de nieuwste hardware. Maar ook op softwarematig gebied is de Galaxy Note II op vele fronten verbeterd ten opzichte van haar voorganger. Zo draait de Samsung Galaxy Note II af fabriek op Android 4.1 Jelly Bean, de aller nieuwste versie van Android. Ook heeft Samsung de S-Pen technologie, de techniek die ervoor zorgt dat de Galaxy Note II ook met een stylus bediend kan worden, verder verbeterd. De S-Pen in de Galaxy Note II is nog gevoeliger en accurater dan in de eerste Galaxy Note, waardoor nu echt het gevoel ontstaat dat je een notitie op een papiertje schrijft. De S-Pen is nu zo gevoelig dat deze 1024 niveaus van druk door aanraking kan registreren.

De Samsung Galaxy Note II heeft een 8 megapixelcamera
De Samsung Galaxy Note II heeft een 8 megapixelcamera

Een andere verbetering kan aangetroffen worden in de camera. De camera zelf is qua resolutie met 8 megapixel niet veranderd, maar de camerasoftware is aanzienlijk verbeterd. Samsung maakt nu gebruik van dezelfde camera en software als zij eerder heeft gebruikt in de Galaxy S III. Zoals ook uit onze review over de Samsung Galaxy S III al bleek, presteert deze camera en camerasoftware ongelofelijk goed en kreeg de Galaxy S III voor het eerst in de geschiedenis van GSM Helpdesk Nederland een 10 als cijfer op dit onderdeel.

De camera zelf heeft zoals eerder opgemerkt een resolutie van 8 megapixel. De camera wordt begeleidt door een krachtige LED flitser met een behoorlijk groot bereik. De LED flitser doet haast niet meer onder voor een Xenon flitser. Dankzij de snelle 1,6 GHz quad-core processor is het natuurlijk ook mogelijk om Full HD video opnames te maken met de Samsung Galaxy Note II.

Alles beschrijfbaar
De leukste functies van de Samsung Galaxy Note II zijn nog wel haar notitiemogelijkheden. Het toestel doet daarmee haar naam zeker eer aan. U kunt uzelf ongetwijfeld de tijd nog wel herinneren dat u op de achterkant van een analoge foto schreef wie op de foto staat en waar of wanneer de foto is geschoten. Met de Samsung Galaxy Note II komt deze optie ook digitaal beschikbaar. Een foto kan digitaal omgedraaid worden en op de digitale achterkant van de foto kan een handgeschreven notitie of zelfs tekening gemaakt worden met de S-Pen.

Vanaf de Samsung Galaxy Note II is de S-Pen een soort toverstaf geworden, in plaats van een 'pennetje' waarmee geschreven kan worden. Door de stylus vlak boven een item op het beeldscherm te houden, bijvoorbeeld een dag in de agenda, een map met foto's of het overzicht van alle ontvangen berichten, verschijnt een dialoogvenstertje met daarin de inhoud van die map foto's, agenda items van die dag of de laatste berichten in een bepaalde conversatie. Dit wordt door Samsung 'Air View' genoemd. Dit is vooral handig wanneer je op zoek bent naar een bepaalde foto, bericht, agenda item of fragment in een video zonder dat je iedere fotomap, agenda item of bericht hoeft te openen.

Omdat de Samsung Galaxy Note II natuurlijk een van de meest uitgebreide smartphones van dit moment is, schieten woorden te kort om alle functionaliteiten en verbeteringen te bespreken. Leuker is het dus om het toestel zelf te gaan ontdekken. De komende week kan dat in Berlijn op de IFA, Europa's grootste consumenten elektronicabeurs. Daarnaast is natuurlijk uitgebreide informatie over de Samsung Galaxy Note II verzameld op onze Samsung N7100 Galaxy Note II specificatiepagina.

De volgende kans om kennis te maken met de Galaxy Note II komt dit najaar. Het toestel zal namelijk ruim voor de feestdagen in de winkels komen te liggen. De Samsung Galaxy Note II komt in eerste instantie in het wit en in het zilver en heeft een verkoopadviesprijs van 699 euro gekregen. Via onderstaand aanmeldingsformulier kunt u uzelf aanmelden voor een gratis reminder. Zodra het toestel in Nederland verkrijgbaar is, ontvangt u van GSM Helpdesk Nederland gratis een herinnering per e-mail.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie