Samsung Galaxy Note II aangekomen in Nederland

01-10-2012  |  Tim Wijkman van Aalst


De Samsung Galaxy Note II belooft door haar zeer grote 5,5 inch beeldscherm en ultrasnelle processor de tweede verkoop hit van Samsung voor 2012 te gaan worden. De Galaxy Note II is nu verkrijgbaar!

Na maanden van geruchten, werd eind augustus op de IFA in Berlijn de lang verwachte Samsung Galaxy Note II gepresenteerd. Door de grote stroom aan geruchten in de aanloop naar haar introductie en de specificaties die zelfs de wildste verwachtingen wisten te overtreffen, geniet de Samsung Galaxy Note II op voorhand al enorm veel interesse. Alle signalen wijzen erop dat de Samsung Galaxy Note II de tweede verkoop hit van Samsung in 2012 gaat worden. Nederland is vandaag een van de eerste landen in de wereld waar de Samsung Galaxy Note II in de verkoop is gegaan.

Samsung Galaxy Note II
Samsung Galaxy Note II

De Samsung Galaxy Note II gaat verder waar haar voorganger, de Samsung Galaxy Note uit 2011 stopte. Dat de Galaxy Note II een waardige opvolger is blijkt uit het feit dat het beeldscherm van het toestel nog groter is geworden. Met haar 5,5 inch grote beeldscherm is de Samsung Galaxy Note II momenteel 'record houder' als het gaat om het grootste beeldscherm in een smartphone ooit gebruikt. Ondanks dat het beeldscherm gegroeid is, zijn de afmetingen van het toestel niet of nauwelijks toegenomen doordat de randen rondom het beeldscherm kleiner zijn geworden en Samsung de ruimte in het toestel optimaal heeft gebruikt.

De Samsung Galaxy Note II is ook recordhouder als het gaat om haar processor. Het toestel draait op de snelste processor die tot nu toe in een smartphone is toegepast. Samsung gebruikt in de Galaxy Note II haar Exynos 4 processor. Dit is een 1,6 GHz quad-core processor.

De Samsung Galaxy Note II heeft een 8 megapixelcamera
De Samsung Galaxy Note II heeft een 8 megapixelcamera

De eerste Galaxy Note stond bekend om haar S-Pen, een stylus waarmee op het capacitieve touchscreen geschreven en getekend kan worden. Uiteraard is de S-Pen ook in de nieuwe Galaxy Note II te vinden. Samsung heeft de S-Pen nog gevoeliger gemaakt waardoor deze nog nauwkeuriger en vloeiender werkt. Hierdoor ontstaat een vergelijkbare schrijf- en tekenervaring als dat met een pen op papier wordt geschreven. De S-Pen is nu zo gevoelig dat deze 1024 niveaus van druk door aanraking kan registreren.

Ook in de software van de Samsung Galaxy Note II ligt de focus op de S-Pen. Alles in het toestel is beschrijfbaar. Wanner de S-Pen uit het toestel gehaald wordt, start automatisch een notitieblokje op, zodat altijd en overal direct een notitie gemaakt kan worden. Dit gebeurd ook tijdens het telefoneren. Wanneer tijdens een telefoongesprek de stylus uit het toestel gehaald wordt, schakelt de smartphone automatisch op hands-free modus en wordt een notitieblok opgestart. Op die manier kunnen snel notities gemaakt worden tijdens het telefoongesprek. Daarmee is het zoeken naar een pen en een notitieblaadje die nadien toch weer kwijt raakt verleden tijd.

Ook foto's zijn beschrijfbaar. Herinnert u zich de tijd nog dat u op de achterkant van een foto schreef waar deze gemaakt was en wie op de foto's stonden? Deze ervaring komt digitaal terug met de Samsung Galaxy Note II. De software in het toestel maakt het mogelijk om op de 'achterkant' van de digitale foto's een notitie te maken. Natuurlijk kunnen foto's ook bewerkt worden middels de S-Pen.

Tot slot mag de vermelding van de 3100 mAh accu niet ontbreken. Deze accu is de krachtigste accu die Samsung tot nu toe in een smartphone heeft gebruikt. De3 accu is zo krachtig dat de Samsung Galaxy Note II zelfs bij intensief gebruik twee dagen mee moet kunnen op één acculading.

De Samsung Galaxy Note II is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland. Het toestel heeft een verkoopadviesprijs van 699 euro gekregen en zal in beginsel verkrijgbaar zijn in het wit en in het grijs. Meer informatie over de Samsung Galaxy Note II en haar technische specificaties zijn verzameld op de Samsung Galaxy Note II specificatiepagina.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie