Nokia Lumia 920 komt pas in januari naar Nederland

27-11-2012  |  Tim Wijkman van Aalst


Nokia Benelux heeft vandaag bekend gemaakt dat de Nokia Lumia 920 pas vanaf januari in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Het toestel wordt wereldwijd 'gefaseerd' uitgerold, zo stelt Nokia.

De Nokia Lumia 920, het vlaggenschip in het smartphone portfolio van Nokia, zal pas in januari in Nederland op de markt gaan komen. Dat heeft Nokia Benelux vandaag bekend gemaakt. Het toestel wordt wereldwijd 'gefaseerd' uitgerold, waardoor de Nokia Lumia 920 in Nederland pas relatief laat op de markt komt. In een zestal andere landen is de Lumia 920 al sinds begin november verkrijgbaar. De Nokia Lumia 920 zal ook vrij stevig geprijsd zijn met een verkoopadviesprijs van 599 euro. Hier levert Nokia dan wel een 'draadloze oplader' bij. De Nokia Lumia 920 is voorzien van een draadloze oplaadtechniek, waarbij het toestel op een inductie-oplader gelegd kan worden om de accu op te laden.

Nokia Lumia 920
Nokia Lumia 920

De Nokia Lumia 920 is de 'grote broer' van de Nokia Lumia 820, die sinds vorige week op kleine schaal verkrijgbaar is en ook een iets lagere prijs kent. De Nokia Lumia 820 moet de draadloze oplaadtechniek missen, heeft een kleinere opslagcapaciteit en een kleiner beeldscherm.

De Nokia Lumia 920 is het 'hero product' van Nokia voor deze herfst en winter. Het toestel draait op Windows Phone 8, de nieuwste versie van het Windows Phone besturingssysteem. De smartphone is voorzien van een 4,5 inch 'PureMotion HD+' beeldscherm, dat niet alleen zeer goed afleesbaar is onder fel zonlicht, maar ook bijzonder goed reageert op de aanraking met vingers. Het toestel is zelfs met handschoenen te bedienen, zo belooft Nokia.,br>
De Nokia Lumia 920 heeft een 8 megapixelcamera meegekregen, die volgens Nokia aanzienlijk gevoeliger is voor licht dan een reguliere 8 megapixelcamera. Nokia heeft naar eigen zeggen in de camerasoftware PureView technieken verwerkt, die ervoor zorgen dat met de camera sneller betere plaatjes geschoten kunnen worden. Doordat de camerasensor gevoeliger is voor licht, is het ook mogelijk om onder donkere omstandigheden scherpe foto's te schieten. Omdat bij andere camera's vaak een langere sluitertijd nodig is, levert dit bij reguliere camera's vaak bewogen of onscherpe foto's op. Met de camera in de Nokia Lumia 920 zou dit probleem niet optreden.

De Nokia Lumia 920 is voorzien van een zeer krachtige 2000 mAh accu. Deze batterij staat al garant voor een uitzonderlijk lange gebruiks- en stand-bytijd. Een extra steentje wordt bijgedragen doorde processor. Onder de motorkap van de Nokia Lumia 920 draait namelijk een 1,5 GHz dual-core processor van Qualcomm. Deze processor is een van de nieuwste modellen van de processorfabrikant en belooft nagenoeg even snel te zijn als een quad-core processor van bijvoorbeeld NVIDIA of Samsung. Bijkomend voordeel is dat de processor tot 30 procent energiezuiniger is.

Wanneer de Nokia Lumia 920 in januari op de markt komt, is het toestel een van de eerste smartphones met 4G ondersteuning in Nederland. De Nokia Lumia 920 biedt LTE (4G) ondersteuning voor maar liefst vijf verschillende LTE frequenties, waaronder de frequenties die uiteindelijk ook in Nederland gebruikt gaan worden. De Nokia Lumia 920 is daarmee helemaal klaar voor het volgende mobiele tijdperk.

Nokia heeft vandaag bekend gemaakt dat de Nokia Lumia 920 een verkoopadviesprijs in Nederland gaat krijgen van 599 euro. In deze prijs is ook de levering van een draadloos oplaadsysteem meegerekend. Meer informatie over de Nokia Lumia 920 is verzameld op de Nokia Lumia 920 specificatiepagina.

E-mail ontvangen zodra de Nokia Lumia 920 verkrijgbaar is?
Via onderstaand formulier kunt u uzelf aanmelden voor de gratis reminderservice van GSM Helpdesk Nederland. Zodra de Nokia Lumia 920 in Nederland verkrijgbaar is stuurt GSM Heldpesk Nederland naar iedereen die zich daarvoor heeft aangemeld een gratis herinnering per e-mail.


;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie