LG Optimus L serie 10 miljoen keer verkocht

10-12-2012  |  Tim Wijkman van Aalst


De vier smartphones in de Optimus L 'design serie' van LG zijn gezamenlijk wereldwijd 10 miljoen keer over de toonbank gegaan. De LG Optimus L serie bestaat uit een brede selectie design smartphones.

LG heeft vandaag bekend gemaakt dat de vier smartphones in de Optimus L 'design serie' wereldwijd tien miljoen keer over de toonbank zijn gegaan, volgens LG een record voor het bedrijf. De LG Optimus L serie bevat vier smartphones in vier verschillende prijsklassen waarbij extra aandacht is besteed aan het vormgevingsaspect. Hierdoor is een iconisch portfolio aan smartphones ontstaan. De Optimus L serie van LG omvat de 'prepaid' LG Optimus L3 (circa 89 euro), de LG Optimus L5 (circa 139 euro) voor de onderkant van het 'mid-end' segement, de 'mid-end' LG Optimus L7 (circa 213 euro) en de bovenkant mid-end LG Optimus L9 (circa 307 euro).

De eerste drie toestellen in de LG Optimus L-serie werden begin dit jaar tijdens het Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd en zijn al bijna driekwart jaar verkrijgbaar. Eind augustus introduceerde LG de vierde LG Optimus L9 smartphone in de Optimus L serie, die ook meteen het portfolio aan de bovenzijde ging aanvullen. De LG Optimus L9 geldt als de meest uitgebreide smartphone in de Optimus L serie.

LG Optimus L3
LG Optimus L3

LG Optimus L3
De LG Optimus L3 is de meest betaalbare smartphone uit de LG Optimus L serie en is gericht op het prepaid segement. Deze smartphone is dus ook in prepaid pakketten van bijvoorbeeld T-Mobile verkrijgbaar. De LG Optimus L3 is een erg compacte smartphone met een 3,2 inch groot touchscreen. De Optimus L3 heeft naast een opvallend mooie vormgeving een 3,2 megapixelcamera, een behoorlijk krachtige 1500 mAh accu en is met Android 2.3 een volwaardige smartphone.

De LG Optimus L3 komt met uitgebreide Wi-Fi ondersteuning veel prepaid gebruikers tegemoet. Prepaid gebruikers willen ook graag gebruik maken van internet op hun smartphone, maar gebruik hiervoor bij voorkeur een Wi-Fi internet verbinding in plaats van een vaak dure mobiele internet verbinding. De LG Optimus L3 biedt 150 MB aan opslagcapaciteit, wat uitbreidbaar is met Micro SD geheugenkaarten. De LG Optimus L3 is tevens in een dual-sim versie verkrijgbaar, de LG Optimus L3 Dual

De LG Optimus L5 heeft een 4 inch touchscreen
De LG Optimus L5 heeft een 4 inch touchscreen

LG Optimus L5
Het tweede toestel uit de L-serie van LG is de LG Optimus L5. Met een 4 inch scherm is de Optimus L5 groter als de LG Optimus L3. Het toestel beschikt over een 5 megapixelcamera voor het schieten van leuke foto's en video's. De geschoten foto's kunnen worden gedeeld door middel van een MMS, WhatsApp berichtje, e-mail of via sociale netwerken zoals Facebook en Twitter. Doordat de LG Optimus L5 draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich is ook internet vergaand geïntegreerd in het toestel.

De LG Optimus L5 is voorzien van NFC-technologie. Hierdoor is het klaar voor de toekomst. NFC kan gebruikt worden voor vele toepassingen. Middels speciale losse smarttags kunnen instellingen van het toestel aangepast worden door de smarttag eenvoudig aan te raken met het toestel. Ook zal NFC de poort gaan worden naar mobiel betalen in de toekomst.

De Optimus L7 van LG
De Optimus L7 van LG

LG Optimus L7
Het derde toestel in de Optimus L serie is de LG Optimus L7. De LG Optimus L7 heeft een 4,3 inch display. Het toestel is voorzien van een 1 GHz processor die de nodige rekenkracht levert om te kunnen multi-tasken en games te kunnen spelen. De LG Optimus L7 heeft een intern geheugen van 2,7 GB, dat op haar beurt ook nog eens uitbreidbaar is. Zo ontstaat meer dan voldoede geheugen om uren aan muziek of video op te kunnen slaan.

Aan de achterkant van de LG Optimus L5 is een 5 megapixelcamera geplaatst. Met de camera kunnen tevens HD video opnames gemaakt worden. Doordat LG de Optimus L7 heeft voorzien van de nieuwste versie van Android, 4.0 Ice Cream Sandwich, is het toestel helemaal up to date. De smartphone is klaar om honderdduizenden applicaties te kunnen downloaden uit de Android Market. Natuurlijk is het toestel ook uitermate geschikt voor WhatsApp, Facebook en Twitter.

LG lijkt met een schuin oog naar de vormgeving van de Samsung i9100 Galaxy S II gekeken te hebben. De vormgeving van beide toestellen vertonen diverse overeenkomste. Zo is onder het scherm home-button geplaatst en zijn er twee touch-sensitive toetsen aanwezig. Ook strakke vormgeving van de Optimus L7 vertoont overeenkomsten met de best-seller van Samsung.

LG Optimus L9
LG Optimus L9

LG Optimus LG
De LG Optimus L9 vormt het neusje van de zalm in de LG Optimus L serie en is momenteel de meest uitgebreide smartphone in deze design-lijn. Het toestel combineert 'beauty' met 'brains'. Het 4,7 inch grote beeldscherm springt direct in het oog. LG heeft in de Optimus L9 een zogenaamd True HD IPS LCD beeldscherm gebruikt, dat helderder en qua kleur natuurgetrouwer is dan de Super AMOLED beeldschermen van Samsung. Uiteraard biedt het beeldscherm een HD resolutie (720 x 1280 pixels).

Net als de LG Optimus L5 en L7 heeft ook de Optimus L9 een 5 megapixelcamera gekregen, die begeleid wordt door een krachtige LED flitser. De Optimus L9 is het enige toestel in de Optimus L serie met een krachtige dual-core processor, waardoor met deze smartphone ook Full HD video opnames gemaakt kunnen worden met de camera. De processor wordt ondersteund met 1 gigabyte aan werk (RAM)geheugen. Voor de opslag van deze Full HD media biedt de Optimus L9 een opslagcapaciteit van 4 gigabyte, uiteraard ook nog eens uitbreidbaar middels geheugenkaarten.

De LG Optimus L9 draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich en wordt door een zeer krachtige 2150 mAh accu van haar broodnodige energie voorzien.

Alle toestellen uit de LG Optimus L serie zijn reeds verkrijgbaar in Nederland.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie