Acer introduceert Acer Liquid Z2 Duo

20-02-2013  |  Tim Wijkman van Aalst


Met oog voor vormgeving, detail en prijs lanceert Acer vandaag de Acer Liquid Z2 Duo, een prijsbewuste smartphone voor prepaid gebruikers met dual-sim ondersteuning en een bijzonder goede vormgeving.

Met de presentatie van de Acer Liquid Z2 Duo heeft Acer vandaag haar eerste toestel van 2013 gepresenteerd. Acer staat bekend als fabrikant van opvallend betaalbare maar uitgebreide en goed vormgegeven smartphones. Die goede naam doet Acer ook weer eer aan met de Acer Liquid Z2 Duo, die feitelijk een opvolger is voor de Acer Liquid Z110 van afgelopen jaar.

Acer Liquid Z2 Duo
Acer Liquid Z2 Duo

Met de Acer Liquid Z2 Duo biedt Acer een volledige smartphone voor de prijs waar voorheen slechts een zogenaamde 'feature phone' voor gekocht kon worden. Het toestel is dankzij Android 4.1 Jelly Bean helemaal up to date en biedt uitgebreide smartphone mogelijkheden. Voor wie een smartphone te moeilijk vindt, of al snel de weg kwijt raakt in het toestel, heeft Acer de Acer Liquid Z2 Duo voorzien van de handige 'Quick Phone Mode' voorzien. Met deze functie wordt het menu van de telefoon aanzienlijk makkelijker en lijkt het toestel weer op een eenvoudige 'feature phone'.

Achterzijde van de Acer Liquid Z2 Duo
Achterzijde van de Acer Liquid Z2 Duo

De Acer Liquid Z2 Duo krijgt een verkoopadviesprijs van 129 euro. Ondanks deze zeer scherpe prijs is het toestel toch ruim bedeeld op het gebied van specificaties. Zo wordt de smartphone aangedreven door een krachtige 1 GHz processor en is het toestel voorzien van een snelle 3 megapixelcamera. De camera biedt handige functies zoals 'continuous shutter', waarmee snel achter elkaar meerdere foto's geschoten kunnen worden, om nadien de beste foto uit te kunnen kiezen. Het verwijderen van overbodige foto's kan met een veeg over de foto geregeld worden.

Swype
Omdat de Acer Liquid Z2 Duo ook zeer geschikt is voor e-mail, sms, WhatsApp en natuurlijk Facebook heeft Acer het toestel standaard uitgerust met Swype, een snelle manier van tekstinvoer middels veegbewegingen.

Multimediale alleskunner
Op multimediaal gebied voorziet de Acer Liquid Z2 Duo in een uitgebreide FM radio en natuurlijk een MP3 speler. Doordat de smartphone standaard al 4 gigabyte aan opslagcapaciteit aan boord heeft, kan al vele uren aan muziek direct op het toestel gezet worden. Daarnaast is ook nog een geheugenkaartslot aanwezig zodat het geheugen uitgebreid kan worden met geheugenkaarten van maximaal 32 gigabyte. Helemaal uniek voor een toestel in deze prijsklasse is de SRS audioverbetering voor de headset. Wanneer een headset wordt aangesloten op de Acer Liquid Z2 Duo, kan de SRS functie geactiveerd worden die zorgt draagt voor een studiokwaliteit geluid.

Dual-sim
Een ander belangrijk kenmerk van de Acer Liquid Z2 Duo is, zoals haar naam al aangeeft, de dual-sim ondersteuning. In het toestel kunnen gelijktijdig twee simkaarten geplaatst en gebruikt worden. Via de handige dual-sim manager kunnen uitgaande oproepen of berichten eenvoudig via een van de twee simkaarten gevoerd of verstuurd worden.

Verkrijgbaarheid
De Acer Liquid Z2 Duo komt binnenkort in Nederland in de winkels te liggen in de kleuren zwart en wit. De verkoopadviesprijs voor deze complete en bijzonder goed vormgegeven smartphone bedraagt 129 euro. Meer informatie en een uitgebreid overzicht van alle technische details is verzameld op de Acer Liquid Z2 Duo specificatiepagina.

Ontvang een gratis herinnering
Geïnteresseerd in de Acer Liquid Z2 Duo? Schrijf u dan gratis in voor de herinneringsservice van GSM Helpdesk Nederland. Zodra de Acer Liquid Z2 Duo in Nederland in de eerste winkels wordt gespot, stuurt GSM Helpdesk Nederland een notificatie per e-mail om u als eerste op de hoogte te brengen dat het toestel verkrijgbaar is.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie