Nieuwe Acer Liquid E1 genot voor oog en oor

20-02-2013  |  Tim Wijkman van Aalst


Met een oogstrelende vormgeving, een helder en natuurgetrouw beeldscherm, stereo speakers en SRS sound presenteert Acer vandaag een nieuw multimediaal wondertje: De Acer Liquid E1 en Liquid E1 Duo.

In lijn met de Acer Liquid Gallant van vorig jaar, levert Acer vandaag weer een knap staaltje nieuw werk af. De nieuwe Acer Liquid E1 stimuleert onze zintuigen met een oogstrelend design, prachtig kleurenbeeldscherm en stereo speakers met SRS sound.

Acer Liquid E1
Acer Liquid E1

Acer staat bekend om haar eigenzinnige smartphonevormgeving. Ronde vormen en prettig aanvoelende materialen geven smartphones van Acer een luxe gevoel en uitstraling. De nieuwe Acer Liquid E1 is daarop zeker geen uitzondering. De luxe uitstraling wordt extra onderstreept door het prachtige en vooral grote IPS-LCD beeldscherm. Met een diagonaal van maar liefst 4,5 inch kan de Acer Liquid E1 zich meten met de grote jongens uit de klas. De IPS-LCD beeldschermtechnologie zorgt voor een kleurrijke maar vooral natuurgetrouwe weergave van bijvoorbeeld foto's en video's.

Achterzijde van de Acer Liquid E1 met stereo speakers
Achterzijde van de Acer Liquid E1 met stereo speakers

Maar niet alleen het beeldscherm maat de Acer Liquid E1 bijzonder. Wat deze smartphone vooral indrukwekkend maakt zijn haar audio prestaties. De Acer Liquid E1 is namelijk voorzien van twee krachtige speakers aan de achterzijde van het toestel. Samen kunnen deze speakers stereo geluid voortbrengen en zorgt SRS sound voor een erg goede geluidsbeleving zowel via de speakers als via een eventueel aangesloten headset.

Krachtige prestaties
Maar tegenwoordig is een telefoon veel meer dan alleen een apparaat met een goed beeldscherm en goed geluid. Daarom heeft Acer de Acer Liquid E1 voorzien van Android 4.1 Jelly Bean, waarmee de smartphone op een van de nieuwste versies van Android draait. Onder de motorkap zorgt een 1 GHz dual-core processor voor de aandrijving van deze smartphone en wordt ondersteund door maar liefst 1 gigabyte aan werkgeheugen. Voor de opslag van apps, muziek, video's en andere bestanden biedt de Acer Liquid E1 daarnaast ook nog eens 4 gigabyte aan opslagcapaciteit en een geheugenkaartslot voor geheugenkaarten tot maximaal 32 gigabyte.

2,5D fotografie
Een andere bijzondere eigenschap van de Acer Liquid E1 is de mogelijkheid om met de 5 megapixelcamera aan de achterzijde zogenaamde '2,5D foto's' te schieten. Met deze functie is het mogelijk een object vanuit een breder perspectief op de foto te zetten, waarna later in de foto rondom een object bewogen kan worden. Dit geeft een 3D effect op een 2D beeldscherm, een techniek die feitelijk beter werkt dan de 3D techniek die de afgelopen twee jaar een paar keer in een smartphone is geprobeerd.

Snel opstartende camera
Naast de mogelijkheid om 2,5D foto's te schieten, biedt de Acer Liquid E1 ook nog andere geavanceerde fotografie eigenschappen. Eén daarvan is de zogenaamde 'zero shutter lag', de Engelse benaming voor het 'vertragingsloos kunnen fotograferen'. Hierdoor kunnen kort achter elkaar vele foto's geschoten worden zodat er altijd het perfecte plaatje tussen zit.

Floot caller
Ondanks de uitgebreide mogelijkheden van een smartphone, is het toestel toch nog steeds primair om mee te bellen. Tijdens een gesprek kan het heel handig zijn om snel iets in het toestel op te kunnen zoeken. De grootste ergernis bij Android gebruikers was dat het terugvinden van het gespreksvenster altijd erg lastig was. Acer lost dit in de Acer Liquid E1 op met de zogenaamde "Floot Caller". De belapplicatie blijft in een verplaatsbaar 'pop-up venster' in beeld zichtbaar zodat ondertussen de rest van het toestel gebruikt kan worden.

Ook in dual-sim
De Acer Liquid E1 komt in Nederland op de markt in het wit en in het zwart. Daarnaast brengt Acer ook een dual-sim versie van het toestel uit, de Acer Liquid E1 Duo. De 'single-sim' versie gaat 199 euro kosten, de dual-sim versie 219 euro. Beide versies zullen medio maart in Nederland op de markt komen. Meer informatie over beide toestellen is verzameld op de Acer Liquid E1 specificatiepagina en de Acer Liquid E1 Duo specificatiepagina.

Ontvang een gratis herinnering
Geïnteresseerd in de Acer Liquid E1 of Acer Liquid E1 Duo? Schrijf u dan gratis in voor de herinneringsservice van GSM Helpdesk Nederland. Zodra de Acer Liquid E1 of Acer Liquid E1 Duo in Nederland in de eerste winkels wordt gespot, stuurt GSM Helpdesk Nederland een notificatie per e-mail om u als eerste op de hoogte te brengen dat het toestel verkrijgbaar is.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie