Wolfgang AT-AS40SE gaat in de herhaling bij Aldi

04-05-2013  |  Tim Wijkman van Aalst


Begin dit jaar hebben Wolfgang Mobile en supermarktketen Aldi de Wolfgang AT-AS40SE uitgebracht. Door de grote vraag was de smartphone al snel uitverkocht. Vanaf 11 mei gaat het toestel op herhaling.

Wolfgang Mobile en supermarktketen Aldi gaan de Wolfgang AT-AS40SE opnieuw in de schappen leggen. Het toestel lag op 2 maart van dit jaar voor het eerst in de schappen bij Aldi en was binnen een mum van tijd uitverkocht. Niet vreemd, want met een verkoopprijs van 119 euro en een set behoorlijk uitgebreide specificaties was de Wolfgang AT-AS40SE ook erg interessant. Vanwege het grote succes hebben Wolfgang Mobile en supermarktketen Aldi besloten de Wolfgang AT-AS40SE nog een keer in de schappen te gaan leggen. Het toestel zal vanaf 11 mei weer verkrijgbaar zijn bij Aldi.

Wolfgang AT-AS40SE ligt vanaf 11 mei opnieuw in de schappen bij Aldi
Wolfgang AT-AS40SE ligt vanaf 11 mei opnieuw in de schappen bij Aldi

Aldi legt met enige regelmaat mobiele telefoons, smartphones en tablets van het merk 'Wolfgang' in de winkels. De producten worden in China geproduceerd en onder de eigen Wolfgang-merknaam verkocht.

Vanwege de aantrekkelijke prijs van de Wolfgang AT-AS40SE is het toestel ideaal om los aan te schaffen en te gebruiken met bijvoorbeeld een sim-only abonnement. Ondanks de lage prijs biedt de Wolfgang AT-AS40SE toch een behoorlijk uitgebreid lijstje aan specificaties. Daarbij springt de 1 GHz dual-core processor vooral in het oog. Maar ook het 4 inch beeldscherm, met een behoorlijk hoge beeldschermresolutie van 480 x 800 pixels, mag er zeker zijn.

Een typisch kenmerk van nagenoeg alle Wolfgang toestellen is de dual-sim ondersteuning. Deze functionaliteit biedt de Wolfgang AT-AS40SE ook. Hierdoor kunnen twee simkaarten gelijktijdig in het toestel gebruikt worden, ideaal om bijvoorbeeld een zakelijk- en een privé telefoonnummer te combineren in één toestel.

De Wolfgang AT-AS40SE is simlock-vrij, waardoor alle simkaarten van alle providers in het toestel gebruikt kunnen worden. De Wolfgang AT-AS40SE draait op een 'schone' versie van Android, wat betekent dat Android draait zoals het bedoeld is. Wolfgang heeft ervoor gekozen om dan ook geen apps voor te installeren en de gebruiker de keuzevrijheid te geven om zelf apps te downloaden en te installeren.

Updatebaar
Wolfgang AT-AS40SE draait vanuit de doos op Android 4.0 Ice Cream Sandwich, ondertussen een al iets oudere versie van Android. Uniek voor een toestel in deze prijsklasse is dat Wolfgang reeds een update beschikbaar heeft, waarmee de Wolfgang AT-AS40SE bijgewerkt kan worden naar Android 4.1 Jelly Bean, momenteel de meest gebruikte nieuwe Android versie op Android smartphones.

Andere opvallende specificaties van de Wolfgang AT-AS40SE zijn de 5 megapixelcamera aan de achterzijde van het toestel en de VGA frontcamera voor videotelefonie. Voorts valt de grote opslagcapaciteit van 4 gigabyte op. De opslagcapaciteit van de Wolfgang AT-AS40SE kan eenvoudig uitgebreid worden middels MicroSD geheugenkaarten van maximaal 32 gigabyte.

De Wolfgang AT-AS40SE komt op 11 mei weer in een beperkte oplage in de winkels van supermarktketen Aldi te liggen en gaat wederom los en simlockvrij 119 euro kosten. Bij het toestel wordt een stereo in-ear headset meegeleverd. Meer informatie en alle technische details van de Wolfgang AT-AS40SE zijn verzameld op de Wolfgang AT-AS40SE specificatiepagina.


;

Laatste Nieuws2 Reacties
Koos Schreurs plaatste dit 14 mei 2013

Bij dit toestel krijg je een zeer beknopte handleiding. Veel symbolen die in het scherm verschijnen zijn niet terug te vinden in de handleiding. De schermfoto's in de handleiding zijn zeer onduidelijk. Nergens is te vinden hoe het toestel ingesteld moet worden om alleen maar via WiFi verbinding met het internet te maken. dus zeer hoge internetkosten van de provider bij wegvallen WIFI. Beslist geen aanrader voor onervaren smartphone gebruikers.

Mark Ho plaatste dit 17 mei 2013

Ik heb niet zo heel veel te klagen over de beknopte handleiding maar, inderdaad, voor een onervaren gebruiker is het zeker wennen. Of je gebruik maakt van internet via je simkaart ligt aan jezelf. Dat kun je resoluut uitschakelen.

Processor te klein en loopt vast? Geen enkel probleem hiermee gehad.

Geef ook je reactie


Nu verkrijgbaar

04-06-2018
LG G7 ThinQ
25-05-2018
Motorola Moto E5
23-05-2018
Samsung Galaxy A6
17-05-2018
Nokia 8 Sirocco


Nieuw

30-05-2018
Nokia 5.1
30-05-2018
Nokia 3.1
02-05-2018
Samsung Galaxy A6
02-05-2018
LG G7 ThinQ
19-04-2018
Motorola Moto E5