Samsung presenteert derde Galaxy Note

04-09-2013  |  Patrick Kagenaar


Samsung heeft deze avond tijdens alweer het 11e Samsung Unpacked evenement, de Galaxy Note 3 aangekondigd. Het toestel beschikt onder meer over een 5,7 inch scherm en maar liefst 3 GB aan werkgeheugen

Samsung heeft vandaag tijdens een speciaal door het bedrijf georganiseerd evenement tijdens de IFA, de langverwachte Samsung Galaxy Note 3 gepresenteerd. Het toestel komt niet als een verassing. Maandenlang weet de Galaxy Note 3 het geruchtencircuit al draaiende te houden.

De Samsung Galaxy Note 3 is de opvolger van de populaire Galaxy Note 2, die Samsung vorig jaar tijdens de IFA presenteerde. Het beeldscherm van de Galaxy Note 3 is iets groter geworden en meet nu 5,7 inch en is van het Super Amoled-type. Met een resolutie van 1920x1080 pixels ligt deze fors hoger dan de resolutie van de Galaxy Note 2 die het ‘slechts’ met 1280x720 pixels moet doen.

De Samsung Galaxy Note 3
De Samsung Galaxy Note 3

Vormgeving
Het scherm mag dan misschien wel groter zijn geworden, de smartphone zelf is dat niet. Sterker nog, het toestel is zelfs iets dunner geworden in vergelijking met de Galaxy Note 2 wat een bijzondere prestatie is. Ook qua uiterlijk wijkt de Galaxy Note 3 af in vergelijking met zijn voorganger. De achterkant is namelijk niet langer meer van plastic, maar van leer. De Galaxy Note 3 draagt nu dus niet meer alleen de naam van een notitieboek, ook qua gevoel komt het apparaat nu een stuk meer in de buurt.

De Samsung Galaxy Note 3 komt beschikbaar in de kleuren zwart, wit en roze. Gebruikers kunnen de achterkant echter zelf vervangen. Samsung komt namelijk met een hele reeks kleuren, waardoor het toestel geheel naar eigen smaak is aan te kleden. Net zoals bij cover van de Galaxy S4, heeft Samsung een zogenaamd ‘raampje’ uit de voorkant van de cover gesneden. Hierdoor zijn berichten af te lezen, zonder dat de cover opengeklapt hoeft te worden.

De covers komen beschikbaar in diverse kleuren
De covers komen beschikbaar in diverse kleuren

Niet alleen de buitenkant is flink onder handen genomen, ook de binnenkant is van een flinke update voorzien. Zo komen er twee varianten van de Galaxy Note 3 op de markt. Eén beschikt over een 1,9 GHz Exynos octacore processor. De andere variant beschikt over een quadcore Snapdragon 800 chipset die geklokt is op 2,3 GHz. De laatste zal waarschijnlijk op de Nederlandse markt verschijnen.

Naast de krachtige processor is de Galaxy Note 3 ook voorzien van maar liefst 3 GB aan werkgeheugen en is daarmee een van de eerste smartphones die over deze hoeveelheid beschikt. Volgens Samsung moet het hiermee nu nog makkelijker zijn om te kunnen multitasken op het toestel. De accu heeft een capaciteit van 3200 mAh en beschikt dus over ‘slechts’ 100 mAh meer dan de accu van de Galaxy Note 2. Aan de achterzijde is een 13 megapixel camera te vinden, die wordt bijgestaan door een CRI Led flitser.

Pen Window is een ontzettend handige functie
Pen Window is een ontzettend handige functie

S Pen
Samsung heeft ook de functionaliteit van de bijgeleverde S Pen verbeterd. Het bedienen van de S Pen zou volgens de fabrikant nu gemakkelijker moeten zijn. Door de knop van S Pen in te drukken en willekeurig ergens op het beeldscherm te tikken, verschijnt het zogenaamde ‘Air Command’. Air Command is een soort waaier en geeft de gebruiker toegang tot vijf functies waaronder zich Action Memo, Scrapbook, Screen Write, S Finder en Pen Window bevinden. Hier onder lichten we een aantal van deze functies toe:

Action Memo
Met Action Memo kunnen handgeschreven notities automatisch omgezet worden naar opgemaakte inhoud. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om direct een contactpersoon op te bellen, een nieuw contact toe te voegen of een taak op een to-do lijstje plaatsen.

Scrapbook
Scrapbook is, zoals de naam al doet vermoeden, een applicatie waarmee willekeurige informatie uit diverse bronnen verzameld kan worden op één plek. Door simpelweg een cirkel om content te tekenen met de S Pen, wordt de informatie in het Scrapbook geplakt, waarbij URLs naar de oorspronkelijke bron in tact blijven. Het is mogelijk om tekst, afbeeldingen maar ook video’s te omcirkelen.

Pen Window
Misschien wel de meest vernuftige functie van de Galaxy Note 3 is Pen Window. Hiermee kan op het beeldscherm een rechthoek van willekeurige grootte getekend worden, waarna deze gevuld kan worden met een applicatie. Zo kan bijvoorbeeld YouTube, een calculator of zelfs de internetbrowser als pop-up in beeld verschijnen op je eigen gekozen formaat.

De Samsung Galaxy Note 3 draait Android 4.3
De Samsung Galaxy Note 3 draait Android 4.3

De software van de Galaxy Note 3 is gebaseerd op de meest recente versie van Android, Android 4.3 Jelly Bean. Hierover heen heeft Samsung zoals gebruikelijk haar eigen TouchWiz schil gelegd. Naast TouchWiz is het apparaat ook voorzien van Samsung’s zelfontwikkelde beveiligingssoftware Knox. Knox moet er voor zorgen dat privacy van de gebruiker gewaarborgd blijft.

De Samsung Galaxy Note 3 met 32 GB aan opslagruimte is vanaf eind september in Nederland verkrijgbaar en krijgt een behoorlijke adviesprijs mee van maar liefst 749 euro.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie