Consumentenbond geeft Robin Mobile hoogste cijfer

Consumentenbond geeft Robin Mobile hoogste cijfer

19-09-2013  |  Tim Wijkman van Aalst


Robin Mobile is volgens de Consumentenbond de aanbieder met het beste 'abonnement' in Nederland. Robin Mobile biedt voor een vast bedrag per maand letterlijk onbeperkt bellen, sms'en en internetten.

De Consumentenbond ligt al geruime tijd in de clinch met de telecomsector. Starttarieven, afronden op hele minuten, beperkt houdbare belbundels en onlosmakelijk verbonden bel-, sms- en databundels zijn de Consumentenbond een doorn in het oog. Maandelijks vergelijkt de Consumentenbond het aanbod abonnementen op basis van prijs en voorwaarden. In september is de 'protestprovider' Robin Mobile bovenaan geƫindigd in de test en wordt door de Consumentenbond beoordeeld met een 9,2.

Robin Mobile ging op 1 juni van dit jaar van start als 'protestprovider' om een vuist te maken tegen de gevestigde orde. Bij Robin Mobile kunnen klanten zonder contract of abonnement voor 39,95 onbeperkt bellen, sms'en en mobiel internetten. Robin Mobile lijkt daarmee precies aan te sluiten bij de wensen die de Consumentenbond eerder had uitgesproken.

Robin Mobile werkt niet met contracten en is maandelijks opzegbaar. Daarnaast werkt Robin Mobile niet met starttarieven of afronding van gesprekken op hele minuten omdat bij Robin Mobile voor een vast bedrag per maand onbeperkt gebruik gemaakt kan worden van een mobiele telefoon.

Robin Mobile lost met haar 'onbeperkt propositie' ook een ander punt op waar de Consumentenbond zich aan stoort. Zo is de grootte van de databundel bij veel providers afhankelijk van de afgenomen bel- en sms bundel en kan alleen een grote databundel afgenomen worden wanneer ook veel belminuten of sms berichten worden ingekocht. Bij veel providers zijn deze afzonderlijke bundels daarnaast vaak ook maar beperkt houdbaar. Omdat Robin Mobile niet met bel-, sms- of internetbundels werkt, is ook de beperkte houdbaarheid van beltegoed en bundels geen punt van discussie.

Niet alleen de Consumentenbond is erg positief over het nog jonge aanbod van Robin Mobile. Volgens het onafhankelijke onderzoeksbureau Kiyoh, dat reviews bijhoudt over Robin Mobile, wordt Robin Mobile ook door haar eigen klanten zeer positief beoordeeld. Klanten geven de provider gemiddeld een 9,3 als cijfer. De meeste klanten geven als reden voor het hoge cijfer dat zij de duidelijkheid van het vaste bedrag per maand voor onbeperkt bellen, sms'en en mobiel internetten in combinatie met een zeer goede klantenservice van Robin Mobile waarderen.

Klik hier voor meer informatie over Robin Mobile.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie