Samsung rolt blauwe loper uit voor Galaxy Note 3

25-09-2013  |  Tim Wijkman van Aalst


Samsung heeft vandaag in Amsterdam en Rotterdam de blauwe loper uitgerold om de verkoop van de Samsung Galaxy Note 3 af te trappen. Het nieuwe paradepaardje is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland.

Samsung heeft vandaag bij de Vodafone winkels aan de Kalverstraat in Amsterdam en de Lijnbaan in Rotterdam de 'blauwe loper' uitgerold om de verkoop af te trappen van de nieuwe Samsung Galaxy Note 3. Nog geen maand na haar officiële introductie tijdens de IFA in Berlijn, gaat het nieuwe toestel van Samsung vandaag in 140 landen in de verkoop.

Samsung Galaxy Note 3
Samsung Galaxy Note 3

De Samsung Galaxy Note 3 is, zoals haar naam al aangeeft, alweer de derde generatie van de Galaxy Note serie. Tot nu toe heeft ieder nieuw model de verkooprecords van het vorige model met vlag en wimpel weten te verbreken. Dezelfde verwachtingen rusten ook op de schouders van de nieuwe Samsung Galaxy Note 3.

Zoals vrijwel altijd met een opvolger is het alleen 'groter', 'sneller' en 'beter' wat de klok slaat. De Samsung Galaxy Note 3 heeft een groter beeldscherm, maar is qua formaat en gewicht opvallend genoeg iets kleiner en lichter dan de Samsung Galaxy Note II. Op alle fronten waar Samsung het toestel kon verbeteren, is de Galaxy Note 3 verbeterd.

Het beeldscherm van de Samsung Galaxy Note 3 is gegroeid van 5,5 naar maar liefst 5,7 inch. Het meest in het oog springt de hoge beeldschermresolutie die omhoog gaat van 720 x 1280 naar maar liefst 1080 x 1920 pixels (Full HD). De Samsung Galaxy Note 3 is daarnaast ook fors sneller dan haar voorganger. Het toestel draait nu op de snelste processor die op dit moment beschikbaar is, de Qualcomm Snapdragon 800 processor. Deze quad-core processor heeft een rekenkracht van 2,3 GHz per core. Nog meer in het oog springt het gigantische werkgeheugen van maar liefst 3 gigabyte. Daarmee is de Galaxy Note 3 de eerste smartphone die over zoveel werkgeheugen beschikt.

Ook op het gebied van haar camera is de Galaxy Note 3 erop vooruit gegaan. Dezelfde 13-megapixelcamera die we eerder aantroffen in de Samsung Galaxy S4, is nu ook aanwezig in de Samsung Galaxy Note 3. Zoals al bleek uit de review over de Samsung Galaxy S4, scoort de camera zowel op foto- als op videogebied erg goed.

Natuurlijk draait het ook weer bij de nieuwe Samsung Galaxy Note 3 om de S-Pen. Samsung heeft ook de functionaliteit van de bijgeleverde S Pen verbeterd. Het bedienen van de S Pen zou volgens de fabrikant nu gemakkelijker moeten zijn. Door de knop van S Pen in te drukken en willekeurig ergens op het beeldscherm te tikken, verschijnt het zogenaamde ‘Air Command’. Air Command is een soort waaier en geeft de gebruiker toegang tot vijf functies waaronder zich Action Memo, Scrapbook, Screen Write, S Finder en Pen Window bevinden.

De Samsung Galaxy Note 3 is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland en draait direct uit de doos op de meest recente versie van Android: Android 4.3 Jelly Bean. Het toestel is nu al verkrijgbaar in het zwart en wit en zal later ook in het roze verschijnen. De losse verkoopadviesprijs van de Samsung Galaxy Note 3 bedraagt 749 euro, al duiken diverse winkels daar traditioneel al direct flink onder. Meer informatie en alle specificaties van de Samsung Galaxy Note 3 zijn verzameld op de Samsung Galaxy Note 3 specificatiepagina.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie