Qualcomm onthult nog snellere smartphone processor

Qualcomm onthult nog snellere smartphone processor

21-11-2013  |  Tim Wijkman van Aalst


Met de introductie van de Snapdragon 805 heeft Qualcomm de opvolger gepresenteerd voor de snelste smartphone- en tabletprocessor van dit moment. De nieuwe processor kent een rekenkracht van 2,5 GHz.

Het lag al voor de hand da smartphones ook in 2014 weer sneller zullen gaan worden. Qualcomm heeft deze verwachting doen uitkomen met de presentatie van de Qualcomm Snapdragon 805 processor, de opvolger voor de huidige Qualcomm Snapdragon 800 processor die momenteel te boek staat als de snelste smartphone- en tablet processor van dit moment.

De nieuwe Qualcomm Snapdragon 805 processor is wederom een quad-core processor. De vier kernen (cores) van de processor zijn 0,2 GHz per stuk sneller dan haar voorganger, waardoor een 2,5 GHz quad-core processor is ontstaan.

Naast de verbeterde rekenkracht van de applicatieprocessor is de nieuwe Qualcomm Snadragon 805 processor voorzien van een sterk verbeterde grafische processor. De nieuwe Adreno 420 GPU (Graphics processing unit) is volgens qualcomm 40 procent sneller dan haar voorganger en speelt in op de trend en verwachting dat 4K video opnames en beeldschermen in 2014 hun intrede zullen gaan doen.

De nieuwe Qualcomm Snapdragon 805 processor maakt de weg definitief vrij voor 4K (ultra HD) beeldschermen in smartphones en tablets. Nu is de verwachting dat 4K beeldschermen in 2014 alleen in tablets gebruikt zullen gaan worden en pas in een later stadium (eind 2014 of medio 2015 ook in smartphones gebruikt zullen gaan worden. Wel zullen smartphones in 2014 de mogelijkheid gaan krijgen om te filmen in Ultra HD (4K) kwaliteit.

Qualcomm heeft dit jaar goede zaken gedaan in de smartphone en tabletmarkt. Nagenoeg alle high-end smartphones van dit moment, waaronder de LG G2, Sony Xperia Z1, de Nexus 5, Nokia Lumia 1520, en Samsung Galaxy Note 3 draaien op de voorganger van de Qualcomm Snapdragon 805. Nieuwe paradepaardjes van LG, Sony, Samsung, HTC en Nokia voor 2014 zullen ongetwijfeld voorzien gaan worden van de nieuwe Qualcomm Snapdragon 805 processor.


;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie