Daar is hij dan: de langverwachte LG G2 Mini

19-02-2014  |  Tim Wijkman van Aalst


LG heeft zojuist in Zuid Korea de LG G2 Mini voorgesteld aan de wereld. De kleinere versie van LG's paradepaardje zal debuteren op het Mobile World Congress, volgende week in Barcelona.

LG heeft vannacht (Nederlandse tijd) in haar thuisland Zuid Korea de lang verwachte LG G2 Mini geïntroduceerd. Zoals de naam al verraad is de LG G2 Mini een kleinere versie van LG's paradepaardje, de LG G2. Dat de LG G2 Mini er aan zat te komen, was geen verrassing. Eind vorig jaar doken al de eerste geruchten over de LG G2 Mini op. Met de introductie van de LG G2 Mini is nu ook bekend geworden dat het toestel vanaf begin april ook in Nederland in de winkels zal komen te liggen.

LG G2 Mini (links) naast de normale LG G2 (rechts)
LG G2 Mini (links) naast de normale LG G2 (rechts)

Hoewel bij de naam 'Mini' al snel gedacht wordt aan een kleine smartphone, is dit bij de LG G2 Mini niet bepaald het geval. De smartphone is weliswaar een stukje kleiner dan de normale LG G2, maar heeft desondanks toch nog een behoorlijk groot beeldscherm van 4,7 inch. Ter vergelijk, de HTC One, het paradepaardje van HTC van vorig jaar, heeft een even groot beeldscherm. Qua afmetingen is de LG G2 Mini echter een behoorlijk stuk kleiner. LG heeft de kunst om de behuizing rondom een beeldscherm zo klein mogelijk te maken al behoorlijk goed in de vingers zitten. De kleine behuizing rondom het grote beeldscherm maken van de LG G2 Mini dan ook een 'mini smartphone'.

Beeldscherm
Het beeldscherm van de LG G2 Mini is opvallend helder en de kleuren van het beeldscherm zijn zeer natuurgetrouw dankzij de IPS LCD beeldschermtechnologie. Deze beeldschermtechnologie heeft als bijkomend voordeel dat het ook nog eens minder energie verbruikt dan conventionele TFT beeldschermen. Met een beeldschermresolutie van 540 x 960 pixels (qHD) laat LG echter wel een kleine kans liggen, daar voor dit formaat beeldschermen 720p HD of zelfs Full HD beeldschermen al ruimschoots voorhanden zijn. Met een pixeldichtheid van 234 pixels per inch is het beeldscherm toch een behoorlijk stukje minder 'scherp' dan het beeldscherm in de normale LG G2.

Processor
Wanneer naar de lijst specificaties gekeken wordt, is duidelijk dat LG met de LG G2 Mini toch een behoorlijk goede smartphone in de markt gaat zetten. Zo wordt de smartphone aangedreven door een rappe 1,2 GHz quad-core processor en beschikt het toestel over uitgebreide 4G ondersteuning.

Accu
De LG G2 Mini heeft ondanks haar compacte behuizing een opvallend krachtige accu gekregen met een capaciteit van maar liefst 2440 mAh, ook een specialiteit van LG. Doordat ook de accu bij LG in huis wordt ontwikkeld, weet LG ten opzichte van de concurrentie altijd een nét iets krachtigere accu in hetzelfde formaat smartphone te proppen. Een krachtigere accu leidt uiteraard tot een beter uithoudingsvermogen.

Android
Voor Android liefhebbers zal ook de Android versie waarop de LG G2 Mini draait als muziek in de oren klinken. De LG G2 Mini draait namelijk op de (momenteel) meest actuele versie van Android, Android 4.4 Kitkat.

Camera
Voor fotografie en filmen is de LG G2 Mini uitgerust met een behoorlijk goede 8-megapixelcamera. Aan de voorzijde is daarnaast ook nog een 1,3-megapixelcamera aanwezig voor videogesprekken.

Back Button
De directe link met de normale LG G2 is zowel in de vormgeving als in de zogenaamde 'back button' te vinden. De LG G2 Mini is qua vormgeving een exacte kopie van de normale LG G2, echter in alle facetten een fractie kleiner gemaakt. Aan de achterzijde van het toestel zitten net als op de normale LG G2 de befaamde 'back buttons', twee volumetoetsen en een aan/uit toets. Dit lijkt een onlogische plek, maar de meeste smartphonegebruikers plaatsen precies op die plek vaak hun wijsvinger op het moment dat zij de smartphone gebruiken. Eigenlijk dus juist een hele logische plek voor volumetoetsen en de aan/uit toets.

Informatie en beschikbaarheid
De LG G2 Mini zal begin volgende week op het Mobile World Congress in Barcelona officieel in première gaan. Daar zal LG het kleine zusje voor de LG G2 voor het eerst in levende lijve aan het publiek gaan tonen. Voor dit moment kan al gemeld worden dat de LG G2 Mini ondertussen al in Zuid Korea wordt ingepakt om verscheept te gaan worden naar Europa. Het toestel zal namelijk begin april al in Nederland in de winkels komen te liggen. Verkoopprijzen heeft LG nog niet bekend gemaakt, maar met een blik op de specificaties wordt een verkoopprijs van tussen de 250 en 350 euro verwacht. Meer informatie en alle specificaties van de LG G2 Mini zijn verzameld op onze uitgebreide LG G2 Mini specificatiepagina.

Als eerste de LG G2 Mini hebben?
Wilt u de LG G2 Mini als één van de eerste in uw bezit hebben? Meldt u dan hieronder aan voor onze gratis herinneringsservice en ontvang direct een mailtje zodra de LG G2 Mini in Nederland in de winkels wordt gespot!Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie