Live vanaf het MWC: Samsung presenteert Galaxy S5

25-02-2014  |  Tim Wijkman van Aalst


Met de introductie van de Samsung Galaxy S5 is vanavond een einde gekomen aan letterlijk maanden aan geruchten en speculaties. Een deel van alle geruchten bleek waar te zijn, maar een deel ook niet...

Samsung heeft afgelopen avond in Barcelona de langverwachte Samsung Galaxy S5 gepresenteerd als haar nieuwe top smartphone voor 2014. De Samsung Galaxy S5 is ten opzichte van haar voorganger, de Samsung Galaxy S4, weer een behoorlijke vooruitgang en biedt weer een lijst features om de vingers bij af te likken.

De Samsung Galaxy S5 komt in vier kleuren
De Samsung Galaxy S5 komt in vier kleuren


Design
De vormgeving van de Samsung Galaxy S5 is wederom te typeren als 'typisch Samsung'. De Galaxy S5 heeft wederom een behuizing van kunststof, al heeft Samsung nu wel wat meer aandacht gegeven aan de afwerking van de achterzijde. De beschikbare kleurstellingen geven de Samsung Galaxy S5 een net wat luxere uitstraling, al is het toestel nog steeds volledig van kunststof gemaakt.

De Samsung Galaxy S5 is wederom van kunststof gemaakt
De Samsung Galaxy S5 is wederom van kunststof gemaakt

Afmetingen en gewicht
Ten opzichte van de Samsung Galaxy S4 is de Samsung Galaxy S5 in alle opzichten wat gegroeid. Samsung heeft het grotere beeldscherm niet kunnen compenseren door de randen rondom het beeldscherm nog kleiner te maken. Hierdoor is de Samsung Galaxy S5 zes millimeter langer, bijna 3 mm breder en twee tiende van een millimeter dikker dan de Samsung Galaxy S4. Ook is de Samsung Galaxy S5 met 145 gram 15 gram zwaarder dan haar voorganger.

Linkerzijde van de Samsung Galaxy S5
Linkerzijde van de Samsung Galaxy S5

Grote accu
In ruil voor een iets groter en zwaarder toestel biedt Samsung met de Samsung Galaxy S5 wel een iets groter beeldscherm en ook weer een stevigere accu met een capaciteit van maar liefst 2800 mAh. Deze accu zorgt al voor een behoorlijk goed uithoudingsvermogen, iets wat verder wordt versterkt door de 'Ultra Power Saving Mode'. Wanneer het batterijpercentage onder de 10 procent komt, worden alle energie vretende opties uitgeschakeld en blijven alleen essentiële diensten actief. Ook schakelt het beeldscherm op zwart/wit waardoor nog flink op energie bespaard wordt. Dit alles leidt ertoe dat de Samsung Galaxy S5 uiteindelijk op 10 procent accu nog met gemak 24 uur stand-by kan staan.

Rechterzijde van de Samsung Galaxy S5
Rechterzijde van de Samsung Galaxy S5

Beeldscherm
Het beeldscherm van de Samsung Galaxy S5 is met een tiende van een inch gegroeid ten opzichte van haar voorganger en meet nu een diagonaal van 5,1 inch. Samsung gebruikt wederom haar eigen Super AMOLED beeldschermtechnologie dat bekend staat om haar diepe en heldere kleuren. Het beeldscherm heeft een Full HD beeldschermresolutie (1080 x 1920 pixels).

Bovenzijde van de Samsung Galaxy S5
Bovenzijde van de Samsung Galaxy S5

Processor
De Samsung Galaxy S5 mag zich op dit moment de snelste smartphone ter wereld noemen. Het toestel is namelijk voorzien van de Qualcomm Snapdragon 805 processor, een 2,5 GHz quad-core processor. Daarbij wordt de processor ondersteund met 2 gigabyte aan werkgeheugen, wat de Samsung Galaxy S5 weer in staat stelt extreme prestaties te leveren.

Volwaardig 4G
Nu het bij steeds meer providers mogelijk wordt om ook in het buitenland gebruik te maken van nieuwe 4G netwerken, is de Samsung Galaxy S5 de ideale partner om de wereld te gaan verkennen. De Samsung Galaxy S5 ondersteund maar liefst 6 verschillende 4G frequenties en kan daarmee in grote delen van de wereld toegang krijgen tot 4G netwerken. Op die manier is altijd en overal een breedband internetverbinding beschikbaar met internetsnelheden zoals thuis.

De Samsung heeft een 16-megapixelcamera en een hartslagmonitor naast de LED flitser
De Samsung heeft een 16-megapixelcamera en een hartslagmonitor naast de LED flitser

Camera
Ook qua camera is de Samsung Galaxy S5 er weer een stuk op vooruit gegaan ten opzichte van haar voorganger. Samsung heeft de Galaxy S5 nu uitgerust met een 16-megapixelcamera. Daarnaast heeft Samsung ook de camerasoftware verder verbeterd. Hierdoor is de Samsung Galaxy S5 in 0,3 seconde scherp te stellen middels autofocus. Ook wordt het resultaat van de inzet van HDR (om onder- en overbelichte delen in foto's te voorkomen) realtime in het beeldscherm weergegeven zowel tijdens het fotograferen als filmen.

De Samsung Galaxy S5 heeft een vingerafdrukscanner in de home-toets
De Samsung Galaxy S5 heeft een vingerafdrukscanner in de home-toets

Hartslagmonitor en vingerafdrukscanner
De Samsung Galaxy S5 is uitgerust van twee compleet nieuwe sensoren. Aan de achterzijde heeft Samsung een hartslagmonitor ingebouwd en in de home-toets van de Samsung Galaxy S5 is een vingerafdrukscanner verwerkt. De hartslagmonitor kan gebruikt worden in combinatie met de S Health 3.0 applicatie, een uitgebreide applicatie waarmee je lichamelijke conditie in beeld gebracht kan worden. De vingerafdrukscanner kan gebruikt worden om het toestel te ontgrendelen, maar ook om bestanden, mappen en applicaties te beveiligen.

Stof- en waterbestendig
Waterschade is de grootste oorzaak van defecte smartphones. Samsung heeft haar Galaxy S5 nu dan ook eindelijk stof- en waterbestendig gemaakt, waardoor een wandeling door de regen of het gebruik van de smartphone in een vochtige ruimte geen nadelige effecten meer heeft op het toestel.

Beschikbaarheid
De Samsung Galaxy S5 wordt wereldwijd op 11 april uitgebracht. Samsung heeft op dit moment nog geen verkoopprijzen gecommuniceerd, al is de verwachting dat Samsung dezelfde introductieprijs gaat hanteren als het bedrijf vorig jaar gebruikte voor de Samsung Galaxy S4, namelijk 699 euro. Een volledig overzicht van alle functies, mogelijkheden en specificaties zijn verzameld op onze Samsung Galaxy S5 specificatiepagina.

Hebben?
Wil je direct op de hoogte gebracht worden zodra de nieuwe Samsung Galaxy S5 in Nederland verkrijgbaar is? Meldt je dan hieronder aan voor de gratis herinneringsservice van GSM Helpdesk Nederland. GSM Helpdesk Nederland stuurt zodra de Samsung Galaxy S5 in Nederland in de winkels wordt gespot naar iedereen die zich hiervoor heeft ingeschreven een (eenmalige) notificatie per e-mail, zodat ook jij als één van de eersten kunt gaan rondlopen met de Samsung Galaxy S5!Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie