Live vanaf het MWC: Samsung onthult Gear Fit

25-02-2014  |  Patrick Kagenaar


Samsung introduceerde gisteravond tijdens haar Unpacked 5 evenement niet alleen de langverwachte Samsung Galaxy S5, maar ook een gloednieuwe wearable: de Samsung Gear Fit.

Samsung heeft afgelopen avond tijdens een speciaal georganiseerd evenement in Barcelona de opvallende Samsung Gear Fit gepresenteerd. Eerder deze week onthulde Samsung al twee nieuwe smartwatches: de Samsung Gear 2 en Gear 2 Neo. Beide smartwatches volgen de tijdens de IFA in Berlijn gepresenteerde eerste versie van Samsung’s smartwatch op. Met de Gear Fit verraste Samsung de pers met nog een device voor om de pols. Dit maal eentje die er toch wel erg goed uit ziet.

Samsung onthult de Samsung Gear Fit
Samsung onthult de Samsung Gear Fit

Design
De vormgeving van de Gear Fit wijkt stevig af van de Gear smartwatches van het bedrijf. De Gear Fit beschikt over een gebogen amoled-beeldscherm van 1,84 inch en een resolutie van 432 x 128 pixels. Het is hiermee de eerste wearable dat over een gebogen beeldscherm beschikt. Niet alleen de vormgeving van het scherm is bijzonder. De kleuren die het gekromde beeldscherm weet te tonen, spatten letterlijk van het scherm af.

Het gebogen amoled-beeldscherm heeft Samsung in een plastic bandje laten omsluiten. De bandjes, die in eerste instantie in het oranje, zwart en grijs zullen verschijnen, kunnen eenvoudig verwisseld worden. Het scherm is uit het bandje te klikken, waardoor de bandjes zelf eenvoudig te vervangen zijn voor een andere exemplaar.

Het 1,84 inch gebogen amoled-beeldscherm
Het 1,84 inch gebogen amoled-beeldscherm

Afmetingen en gewicht
Dankzij het langwerpige, gebogen amoled-beeldscherm, wijken de afmetingen flink af ten opzichte van de Samsung Gear 2. De Samsung Gear Fit is 57,4 mm lang en 23,4 mm breed. Wie van platte accessoires om de pols houdt, is bij de Gear Fit aan het verkeerde adres. Met 11,95 mm ligt er een behoorlijk blok op de pols. Wat ook opvalt, is het gewicht. Met zijn 27 gram weegt de Gear Fit maar liefst minder dan de helft van het gewicht van de Gear 2 smartwatch.

De Samsung Gear Fit als fitness-tracker
De Samsung Gear Fit als fitness-tracker

Sportieve functies
De Samsung Gear Fit beschikt over een ingebouwde hartritmesensor die zich uitstekend leent voor gebruik tijdens het sporten. Net zoals de Gear smartwatches, beschikt ook de Gear Fit over een stappenteller. Alle gegevens kunnen bekeken en geanalyseerd worden met de S Health-app voor Samsung Galaxy smartphones.

Waar de meeste fitness-armbanden op de markt voor het grootste gedeelte meer in de achtergrond hun werk doen, lokt de Gear Fit de gebruiker juist uit om ook tijdens het dragen ervan, met de armband te communiceren. De Gear Fit is namelijk ook in staat om notificaties en berichten van de smartphone, op het beeldscherm te tonen.

Stof- en waterbestendig
Dat de Gear Fit tijdens intensieve sportprestaties gebruikt kan worden, mogen duidelijk zijn. Samsung heeft haar Gear Fit dan ook stof- en waterbestendig gemaakt, waardoor zwetende polsen, afwassen met de Gear Fit of een regenbui geen nadelige effecten heeft op het apparaat.

De hartritmesensor bevindt zich onderaan de Gear Fit
De hartritmesensor bevindt zich onderaan de Gear Fit

Accu
Fitness-armbanden van fabrikanten zoals bijvoorbeeld Fitbit gaan al snel een week mee op een enkele acculading. Dankzij het gebogen amoled-beeldscherm ligt het gebruik op een acculading met de Gear Fit fors lager. Samsung beweert dat de armband zo’n 3 a 4 dagen mee moet gaan bij normaal gebruik. Bij minder gebruik moet de Gear Fit het 5 dagen kunnen volhouden. De accucapaciteit van de Gear Fit bedraagt 210 mAh.

Galaxy-smartphone afhankelijk
Hoewel de Samsung Gear Fit bij de release met maar liefst 20 verschillende Samsung Galaxy-smartphones compatibel moet zijn, werkt de slimme armband niet met andere smartphones. Dat is logisch, maar tegelijkertijd erg jammer. De Gear Fit is qua look and feel nu juist eindelijk een apparaat dat flink aan de weg zou kunnen gaan timmeren en worden geadopteerd door meer dan alleen Samsung gebruikers.

Beschikbaarheid
De Samsung Gear Fit wordt wereldwijd op 11 april uitgebracht en zal beschikbaar komen voor een adviesprijs van 199 euro, aldus Samsung. De slimme armband zal bij de release in de kleuren oranje, zwart en grijs beschikbaar komen, maar Samsung laat weten ook bezig te zijn met andere ‘design’ bandjes.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie