Exclusief: LG G3 korte tijd zichtbaar op LG-site

26-05-2014  |  Tim Wijkman van Aalst


Hoewel de LG G3 officieel pas morgen gepresenteerd gaat worden, is de LG G3 'per ongeluk' korte tijd al zichtbaar gewest op de Nederlandse site van LG. Daarmee is nu alles over de nieuwe LG G3 bekend.

Voor zover er nog twijfel over bestond, staat nu definitief vast dat LG morgen in Londen de LG G3 gaat presenteren. LG heeft in Nederland een fout gemaakt door het toestel voortijdig al op de website te plaatsen. Ondertussen heeft LG de pagina alweer van de website verwijderd, maar doordat het toestel korte tijd zichtbaar is geweest, is nu alle informatie over de smartphone bekend en zijn ook de officiële afbeeldingen van het toestel beschikbaar gekomen.

LG G3
LG G3

Bijzonder beeldscherm
Nu ook uit 'officiële bron' de specificaties van de LG G3 bekend zijn geworden, is vast te stellen dat de LG G3 inderdaad zo spectaculair is als het toestel de afgelopen weken en maanden is uitgelekt. Het meest in het oog springt het 5,5 inch grote QHD beeldscherm, waarmee LG de eerste 'westerse' smartphone fabrikant is die een dergelijk beeldscherm toepast in haar smartphones.

Een QHD beeldscherm, ook wel eens aangeduid met '2K' of '1440p', heeft een zeer hoge resolutie van 1440 x 2560 pixels. Door deze hoge resolutie is het beeldscherm nog scherper dan we al gewend waren van Full HD beeldschermen. De LG G3 heeft een beeldscherm met een diameter van maar liefst 5,5 inch, waarmee LG de grenzen van de smartphone verder opzoekt. Doordat LG de randen rondom het beeldscherm zo klein mogelijk heeft gehouden, komt het toestel ondanks het zeer grote beeldscherm toch nog relatief compact over.

Achterzijde van de LG G3
Achterzijde van de LG G3

13-megapixelcamera
Verder onthult de website van LG dat de LG G3 inderdaad beschikt over de verwachte 13-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie. Daarbij heeft de LG G3 ook een 'Laser autofocus' gekregen. Middels deze sensor aan de achterzijde van het toestel kan de smartphone bepalen hoe ver het onderwerp van de lens af is en op basis daarvan scherpstellen.

De LG G3 heeft niet alleen een hoge resolutie beeldscherm en camera, maar is ook in staat om in 4K / Ultra HD formaat video's op te nemen. De optische beeldstabilisatie zorgt voor scherpe en bewegingsvrije beelden.

Processor, geheugen en werkgeheugen
Uit de informatie op de website van LG blijkt dat de LG G3 in Nederland op de markt zal komen met een 2,5 GHz quad-core processor, begeleidt door 2 gigabyte werkgeheugen en 16 gigabyte opslagcapaciteit. In het geheugenkaartslot kunnen geheugenkaarten tot 128 gigabyte geplaatst worden.

LG G3
LG G3

Uitgebreide connectiviteit
De LG G3 is ook qua connectiviteit zeer uitgebreid uitvoerd. Het toestel beschikt over ondersteuning voor 2G (GSM), 3G (UMTS) en 4G (LTE) netwerken. Daarnaast is ook bluetooth 4.0, NFC, Wi-Fi a/b/g/n/ac en zelfs HDMI ondersteuning aanwezig. Voorts is de LG G3 DLNA gecertificeerd, ondersteund Miracast én Wi-Fi direct. Uiteraard beschikt het toestel ook over een 3,5 mm audio uitgang.LG G3
LG G3

Krachtige accu
Om een krachtpatser zoals de LG G3 van voldoende energie te kunnen voorzien is een krachtige accu noodzakelijk. LG heeft daarom haar LG G3 uitgerust met een uitneembare accu met een capaciteit van maar liefst 3000 mAh.

Vormgeving
Maar niet alleen de specificaties van de LG G3 zijn om de vingers bij af te likken, ook de vormgeving mag er zijn. LG heeft bevestigd dat het toestel een lichtgewicht metalen behuizing heeft gekregen. De smartphone is daarbij nagenoeg knoploos uitgevoerd, want de LG G3 heeft alleen aan de achterkant de zogenaamde 'back-buttons' gekregen. Middels 'KnockON' kan het toestel zonder één toets aan te raken uit stand-by gehaald worden. Voorts bevestigen de foto's dat de LG G3 in het grijs, zilver en goud zal gaan verschijnen.

Hoewel nu alles bekend is geworden over de LG G3, zullen we nog tot morgen moeten wachten om te horen wanneer de LG G3 in Nederland in de winkels komt te liggen en tegen welke prijs. Voor een volledig overzicht van alle functies, mogelijkheden en specificaties van de LG G3, bekijk onze uitgebreide LG G3 specificatiepagina.

Direct een seintje als de LG G3 verkrijgbaar is?
De LG G3 wordt op 27 mei gepresenteerd en zal naar verwachting nog voor de zomer in de winkels komen te liggen. Wilt u direct op de hoogte gebracht worden zodra de LG G3 in Nederland in de winkels wordt gespot? Meldt u dan hieronder aan voor de gratis herinneringsservice van GSM Helpdesk Nederland. Middels een éénmalige mailing brengen wij u geheel gratis op de hoogte zodra de LG G3 in Nederland verkrijgbaar is.

Bedankt voor de tip PortableGear!Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie