WhatsApp groeit door naar 600 miljoen gebruikers

WhatsApp groeit door naar 600 miljoen gebruikers

25-08-2014  |  Tim Wijkman van Aalst


WhatsApp heeft bij monde van voormalig CEO Jan Koum bekend gemaakt dat WhatsApp wereldwijd meer dan 600 miljoen actieve gebruikers heeft. In januari telde de dienst nog 430 miljoen gebruikers.

Ondanks de overname van WhatsApp door Facebook en de intentie bij diverse WhatsApp gebruikers daarom de messagingdienst de rug toe te keren, blijft WhatsApp onverminderd hard groeien. Telde de messagingdienst in januari nog 430 miljoen actieve gebruikers wereldwijd, is dat aantal nu al gestegen tot 600 miljoen. Dat meldt voormalig CEO van WhatsApp, Jan Koum, op Twitter.

WhatsApp is in februari voor 19 miljard dollar overgenomen door Facebook. Tot op heden is nog steeds niet duidelijk welke plannen Facebook met WhatsApp heeft. WhatsApp functioneert nog steeds als losse berichtendienst en is nog niet geïntegreerd met Facebook.

Jan Koum, nu hoofd van WhatsApp onder de vlag van Facebook, onderstreept in zijn Tweet dat het aantal van 600 miljoen gebruikers ook daadwerkelijk 'actieve' gebruikers zijn. De 600 miljoen actieve gebruikers hebben afgelopen maand minimaal één keer gebruik gemaakt van WhatsApp. Daarmee maakt Koum min of meer een sneer naar concurrenten als Telegram, Line, Wechat die allen wel het aantal gebruikers noemen, maar niet het aantal daadwerkelijk actieve gebruikers.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie