Samsung toont Gear S smartwatch op de IFA

05-09-2014  |  Tim Wijkman van Aalst


Vandaag heeft de IFA in Berlijn haar deuren geopend. Het begin van de IFA markeert ook het debuut van de Gear S, de nieuwe high-end smartwatch met gebogen beeldscherm van Samsung.

Kort voor de IFA heeft Samsung haar nieuwste smartwatch, de Gear S, al aangekondigd. Nu de IFA in Berlijn vandaag haar deuren voor het grote publiek heeft geopend is het nieuwe slimme juweeltje van Samsung ook daadwerkelijk te bewonderen. Bijzonder detail aan de Samsung Gear S is niet alleen dat het horloge een gebogen beeldscherm heeft, maar ook dat de smartwatch niet langer afhankelijk is van een gekoppelde smartphone.

Samsung Gear S
Samsung Gear S

De meeste smartwatches die tot op heden zijn uitgebracht zijn voor functionaliteit, notificaties en updates afhankelijk van een smartphone. Middels een bluetooth verbinding met een smartphone kunnen de meeste hedendaagse smartwatches informatie, updates en notificaties tonen die geladen worden vanaf de smartphone. De vandaag gepresenteerde Samsung Gear S is een stuk onafhankelijker geworden. Ook wanneer de smartwatch niet in verbinding staat met een smartphone is het horloge in staat informatie, updates en notificaties te tonen.

De Samsung Gear S is dankzij 3G ondersteuning niet afhankelijk van een smartphone
De Samsung Gear S is dankzij 3G ondersteuning niet afhankelijk van een smartphone

De Samsung Gear S is voorzien van eigen 3G ondersteuning. Hierdoor is het horloge in staat zelfstandig verbinding te maken met 3G (UMTS) netwerken en kan via een mobiele dataverbinding informatie, updates en notificaties ophalen. Uiteraard beschikt de Samsung Gear S ook over bluetooth ondersteuning en kan het horloge ook 'afhankelijk van een smartphone' gemaakt worden.

Telefoongesprekken en berichten afhandelen met de Samsung Gear S
Telefoongesprekken en berichten afhandelen met de Samsung Gear S

Slimmer
Slimme horloges van Samsung worden inderdaad steeds slimmer. De functionaliteit van de nieuwe Samsung Gear S is flink uitgebreid ten opzichte van eerdere smartwatches van Samsung. De interface van het horloge is voorzien van diverse widgets en notificatiemogelijkheden. Het horloge kan zelfs gebruikt worden als volledig navigatiesysteem, gebaseerd op HERE navigatie (van Nokia). Ook kan op het horloge 24 uur per dag het nieuws gevolgd worden middels nationale- en internationale nieuwsdiensten.

Gevoelig
De Samsung Gear S is ook bruikbaar als sportstracker. Het horloge is volgens Samsung uitgerust met verbeterde sensoren en een ingebouwde GPS ontvanger. Qua sensoren biedt de Gear S onder ander eeen accelerometer (bewegingssensor), een gyroscoop, kompas, hartslagsensor, lichtsensor, UV sensor en een barometer.

Geen Android Wear
Ondanks dat Google begin dit jaar onder de naam 'Android Wear' een speciale versie van Android heeft uitgebracht voor wearables, draait de Samsung Gear S op Samsung's eigen Tizen bexsturingssysteem. Samsung heeft tot op heden het grootste portfolio smartwatches en het lijkt erop dat Samsung wil voorkomen dat Google ook op het gebied van wearables een te dominante positie gaat krijgen. De Samsung Gear S kent wel vergelijkbare hardware met veel andere smartwatches van dit moment. Zo wordt het horloge aangedreven door een 1,2 GHz dual-ocre processor met 512 MB werkgeheugen en biedt 4 gigabyte aan interne opslagcapaciteit.

De Samsung Gear S heeft net als de eerder dit jaar door Samsung geïntroduceerde Samsung Gear Fit een gebogen AMOLED beeldscherm. In tegenstelling tot de Gear Fit van eerder dit jaar is het beeldscherm van de nieuwe Gear S niet langwerpig maar nagenoeg vierkant en meet een diameter van 2 inch. Doordat het beeldscherm gebogen is, volgt de smartwatch de contouren van de pols. Zowel de interface als de polsbandjes zijn aanpasbaar op de persoonlijke wens, stijl en smaak.

De Samsung Gear S zal vanaf medio oktober in de winkels komen te liggen en heeft een verkoopadviesprijs van 399 euro gekregen.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie