Telecom

06:42
Heeft Google met de overname van HTC een faillisement voorkomen?
Google en HTC hebben bekend gemaakt dat Google een deel van HTC overneemt voor een overnamesom van 1,1 miljard dollar. De overname geeft HTC naar eigen zeggen meer financiële ruimte. Mogelijk heeft Google HTC behoed voor een faillissement.
20-09-2017
Netwerk T-Mobile ook volgens Open Signal over de hele linie het beste netwerk
Volgens netwerkonderzoeker OpenSignal behoort Nederland al jaren tot de top van de wereld als het gaat om dekking, snelheid en kwaliteit van mobiele netwerken. Het mobiele netwerk van T-Mobile in Nederland scoort het allerbeste.
20-09-2017
Nederlandse overheid gaat in najaar 2019 nieuwe frequenties veilen
Nederlandse mobiele aanbieders krijgen in het najaar van 2019 de kans om nieuwe frequentieruimte te bemachtigen om de capaciteit en snelheid van 4G netwerken uit te kunnen breiden en voor te kunnen sorteren op de komst van 5G netwerken.
19-09-2017
Sony trekt stekker uit muziekherkenningsdienst TrackID
Sony heeft definitief de stekker uit TrackID getrokken. Jarenlang was TrackID het alternatief voor Shazam en werd op alle telefoons en smartphones van Sony en destijds Sony Ericsson voorgeïnstalleerd meegeleverd.
19-09-2017
WhatsApp voegt verbeterd opslagbeheer toe aan Android app
WhatsApp gaat binnenkort in de Android versie van haar gelijknamige app een verbeterd opslagbeheer toevoegen. Met de functie is het mogelijk om het verbruik van opslagcapaciteit door gesprekken en media beter te beheren.
19-09-2017
Wederzijdse integratie tussen Waze en Spotify ook doorgevoerd op iOS
Navigatie-app Waze en de streaming muziekdienst Spotify zijn eerder dit jaar een samenwerking aangegaan om het voor de automobilist makkelijker te maken om tijdens het rijden zowel gebruik te maken van een navigatiesysteem als van Spotify. Na Android is de wederzijdse integratie nu ook in het iOS besturingssysteem doorgevoerd.
15-09-2017
Facebook Messenger claimt 1,3 miljard maandelijkse gebruikers
Facebook heeft bekend gemaakt dat 1,3 miljard mensen minstens één keer per maand gebruik maken van Facebook Messenger. 70 miljoen mensen zou daarnaast dagelijks gebruik maken van de functie 'Messenger Day'.
14-09-2017
Tibbaa start als mobiele aanbieder in Nederland
Ticketing-bedrijf Tibbaa is in Nederland gestart als mobiele aanbieder op het mobiele netwerk van KPN. Tibbaa richt haar mobiele diensten vooral op concertgangers en uitgaanspubliek.
14-09-2017
WhatsApp test functie om verzonden berichten terug te trekken
Al maanden wordt gesproken over een nieuwe functie in WhatsApp waarmee het mogelijk is om reeds verzonden berichten terug te trekken zodat deze niet gelezen kunnen worden door de ontvanger. Uit nieuwe informatie blijkt dat WhatsApp intern is begonnen met het testen van deze nieuwe functie.
14-09-2017
Beveiligingsbedrijf ontdekt nieuwe kwetsbaarheden in bluetooth protocol
Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Armis heeft een aantal mogelijkheden ontdekt om bluetooth te misbruiken om een computer, tablet of laptop te hacken. Microsoft, Google en Apple hebben reeds maatregelen genomen om te voorkomen dat de lekken misbruikt kunnen worden.
13-09-2017
Contactloos betalen met smartphone blijft voorlopig gratis bij ABN Amro
Klanten van ABN Amro die hun smartphone regelmatig gebruiken om contactloos te betalen, kunnen dit tot tenminste 1 januari 2019 gratis blijven doen. Eerder communiceerde ABN Amro dat de dienst vanaf 2018 geld zou gaan kosten.
12-09-2017
Overheid en KPN blazen 'Boefproof campagne' nieuw leven in
In 2015 is in Nederland de 'Boefproof' campagne gestart waarin Nederlanders gewezen worden op het beveiligen van hun smartphone, tablet en laptop tegen diefstal. Met hulp van KPN is nu de aftrap gegeven voor een vernieuwde Boefproof campagne.
12-09-2017
Nederland telt nog maar 6,22 miljoen vaste telefoonaansluitingen
Al jaren is een trend zichtbaar dat steeds minder Nederlandse huishoudens een vaste telefoonaansluiting hebben. Deze trend heeft zich in het tweede kwartaal van 2017 verder doorgezet, waardoor er nu nog maar 6,22 miljoen vaste telefoonaansluitingen zijn.
11-09-2017
'Youfone was in overtreding met automatische activatie roamingbundel'
Youfone heeft met de automatische activatie van haar roamingbundel bij klanten die in het buitenland hun telefoon hebben gebruikt de nieuwe roamingregels overtreden. Dat concludeert de Autoriteit Consument en Markt op basis van een klacht die de toezichthouder had ontvangen.
11-09-2017
Simpel verdubbelt actiematig alle bundels
Sim-only aanbieder Simpel verdubbelt bij alle klanten die voor 30 september een nieuw Simpel abonnement afsluiten of hun bestaande abonnement verlengen actiematig alle bundels die worden afgenomen. De verdubbeling geldt voor de gehele looptijd van het abonnement.
8 dagen geleden bespaarde iemand €143 per jaar

Vergelijk wat jij kan besparen op je telefoonrekening
Nu verkrijgbaar

14-09-2017
CAT S41
12-09-2017
Motorola Moto G5S
07-09-2017
Nokia 8