Buitenland

11-09-2017
'Youfone was in overtreding met automatische activatie roamingbundel'
Youfone heeft met de automatische activatie van haar roamingbundel bij klanten die in het buitenland hun telefoon hebben gebruikt de nieuwe roamingregels overtreden. Dat concludeert de Autoriteit Consument en Markt op basis van een klacht die de toezichthouder had ontvangen.
25-08-2017
Apple verwijdert Iraanse apps uit App Store
Onder druk van de Amerikaanse sancties tegen Iran is Apple begonnen met het verwijderen van alle Iraanse apps uit de App Store.
18-08-2017
Youfone mogelijk in overtreding met EU bundel
Diverse klanten van Youfone klagen dat de provider in hun ogen onterecht de EU Bundel in rekening brengt op het moment dat klanten in andere EU landen gebruik maken van hun telefoon. Sinds 15 juni zijn de zogenaamde 'roamingtarieven' afgeschaft en kunnen Europeanen vanuit de eigen bel, sms of databundel dan wel tegen nationale tarieven hun telefoon in andere EU landen gebruiken.
04-08-2017
'België heeft voorsprong op Nederland qua 4G dekking maar achterstand in gebruik'
Volgens de Belgische Federale Overheidsdienst Economie heeft België qua dekking met haar 4G netwerken diverse omringende landen, waaronder Nederland, ingehaald. In juni 2016 had België een 4G dekking van 94,5 procent, meer dan in Nederland op dat moment. Het gebruik van 4G blijft echter sterk achter.
02-08-2017
Flinke stijging mobiele data na nieuwe roamingregels
Als gevolg van het Europese besluit om tarieven voor roaming te schrappen, is het gebruik van mobiele data in de EU flink toegenomen. Dat schrijft de NOS op basis van informatie van de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX). Volgens de AMS-IX wordt er deze zomer al 2,5 keer meer data verstookt dan in dezelfde periode vorig jaar.
28-07-2017
T-Mobile ontkent internetsnelheid vakantiegangers af te knijpen
Sinds afgelopen weekend klagen veel klanten van T-Mobile die op vakantie zijn in andere Europese landen over zeer trage mobiele internetverbindingen. Dit is opmerkelijk aangezien sinds 15 juni eindelijk zonder extra kosten in andere EU landen van de telefoon of smartphone gebruik gemaakt kan worden.
13-07-2017
Louis Vuitton meldt zich op de smartwatch markt
Het exclusieve Franse modemerk Louis Vuitton heeft een serie exclusieve slimme horloges gepresenteerd. De smartwatches komen op de markt onder de naam Tambour Horizon en de apparaten beginnen bij een prijs van 2.300 euro. Er zijn zes verschillende versies.
06-07-2017
Europa werkt aan nog twee megaboetes voor Google
De inkt is amper droog op de megaboete van 2,4 miljard euro voor Google. Maar de Europese Commissie werkt ook aan twee andere zaken tegen de Amerikaanse reus. De onderzoeken rondom Google AdSense en Android leiden mogelijk al dit jaar tot torenhoge straffen.
05-07-2017
ACM tevreden over naleving roamingregels
ACM toont zich tevreden over de naleving van de nieuwe regels omtrent roaming die 15 juni zijn ingegaan. De telecomtoezichthouder stelt dat er desondanks enkele verbeterpunten liggen bij kleinere providers. Waar nodig, wordt opgetreden, schrijft ACM.
27-06-2017
Apple neemt Duitse leverancier van eye tracking brillen over
Het was al bekend dat Apple veel meer wil gaan doen met augmented (AR) en virtual reality (VR). Apples introductie van zijn ARKit waarmee ontwikkelaars AR-toepassingen kunnen maken voor iOS 11, gaf dit al duidelijk aan. Apple denkt zo zelfs in korte tijd uit te kunnen groeien tot het grootste AR-platform wereldwijd, zo werd bekend tijdens de recent gehouden Worldwide Developer Conference. Nu heeft het concern uit Cupertino een startup overgenomen op het gebied van eye tracking die Apples plannen lijkt te ondersteunen.
27-06-2017
Sociale media, internetondernemingen bundelen krachten tegen extremistische content
Vier internetorganisaties gaan samenwerken om een vuist te maken tegen het plaatsen van extremistische online content. Met de oprichting van het Global Internet Forum moet dergelijke content beter bestreden worden. Het afgelopen jaar zijn er al afspraken gemaakt met onder meer de Europese Commissie om meer werk te maken van meldingen van extremistische content, zoals het sneller verwijderen ervan. YouTube zag eerder dit jaar veel adverteerders vertrekken toen bekend werd dat hun advertenties bij terroristische en haat zaaiende content stonden.
23-06-2017
Hoge beltarieven voor bellen naar het buitenland moeten ook verdwijnen
Politieke partijen en consumentenorganisaties pleiten er nu voor dat ook de hoge beltarieven voor bellen naar het buitenland aangepakt moeten gaan worden. Sinds 15 juni kunnen Europeanen in heel Europa zonder extra kosten bellen vanuit andere Europese landen, echter kost bellen vanuit het eigen land naar een ander EU land gemiddeld 60 cent per minuut.
16-06-2017
Twee derde van de wereldbevolking heeft een mobiele telefoon
Van de 7,5 miljard mensen op de wereld hebben nu al vijf miljard mensen een mobiele telefoon of smartphone en een mobiele aansluiting.
15-06-2017
Bellen, sms'en en internetten in het buitenland kost vanaf vandaag niets extra meer
Vandaag, donderdag 15 juni, is een belangrijke dag voor Europa, die de geschiedenisboeken in zal gaan als 'Zero Roaming Day'. Vandaag worden namelijk binnen de Europese Unie de zogenaamde 'roamingtarieven' definitief afgeschaft wat betekent dat alle Europeanen binnen de EU geen extra kosten meer hoeven te betalen voor bellen, sms'en en mobiel internetten in- en vanuit een ander EU land.
14-06-2017
Nederlanders gebruiken telefoon steeds vaker in het buitenland
Morgen, donderdag 15 juni, is een grote dag voor Europa. Morgen worden namelijk de zogenaamde 'roamingtarieven' definitief afgeschaft waardoor alle Europeanen tegen eigen nationale tarieven of zelfs vanuit de eigen bel-, sms- en databundel in andere EU landen kunnen bellen, sms'en en mobiel internetten. Uit onderzoek blijkt dat de tariefsverlagingen in de afgelopen jaren het buitenlandgebruik sowieso al heeft aangewakkerd.
8 dagen geleden bespaarde iemand €143 per jaar

Vergelijk wat jij kan besparen op je telefoonrekening
Nu verkrijgbaar

14-09-2017
CAT S41
12-09-2017
Motorola Moto G5S
07-09-2017
Nokia 8