IFA 2016

07-09-2016
Modemerk Michael Kors presenteert smartwatch met Android Wear
Michael Kors heeft op de IFA in Berlijn haar eerste Android Wear smartwatch gepresenteerd. De smartwatch is ontwikkeld in samenwerking met Google en wordt geproduceerd door horlogemerk Fossil.
05-09-2016
Medion presenteert Medion Life X5520 - ook voor Nederland
Medion heeft op de IFA in Berlijn een geheel nieuwe smartphone gepresenteerd. De nieuwe Medion Life X5520 is een phablet-formaat smartphone met een flink beeldscherm, een flinke opslagcapaciteit en indrukwekkende prestaties en zal dit najaar ook in Nederland uitgebracht gaan worden.
05-09-2016
Lenovo onthult nieuwe K6 smartphone-serie tijdens de IFA in Berlijn
Lenovo toont tijdens de IFA in Berlijn haar geheel nieuwe Lenovo K6 familie bestaande uit drie nieuwe smartphones. In de K6 serie presenteerde Lenovo de Lenovo K6, Lenovo K6 Power met extra grote accu en de Lenovo K6 Note met extra groot beeldscherm.
03-09-2016
Huawei onthult rode- en blauwe uitvoering van Huawei P9
Op de IFA in Berlijn heeft Huawei haar flagship smartphone van dit moment, de Huawei P9, in twee nieuwe kleuren voorgesteld. Het bedrijf gaat de Huawei P9 dit najaar in 'geselecteerde markten' in het rood en blauw uitbrengen.
03-09-2016
Alcatel verrast met onthulling Alcatel Vision VR-bril en Alcatel 360 camera's
Alcatel heeft op de IFA in Berlijn haar eerste prototypes van de Alcatel Vision laten zien, een bijzondere en opvallend goed werkende VR bril die begin 2017 op de markt moet gaan komen. Daarnaast onthulde Alcatel twee 360-graden camera's.
03-09-2016
Wiko presenteert Wiko Freddy met zeer klein prijskaartje
Op de IFA in Berlijn heeft het Franse smartphonemerk Wiko de nieuwe 'Wiko Freddy' smartphone gepresenteerd. Het toestel is eenvoudig van opzet en design en heeft daardoor een ongekend scherpe verkoopprijs van slechts 99 euro.
02-09-2016
Nederlands Xtorm introduceert indrukwekkende powerbanks in Berlijn
Ondanks dat accu's van smartphones steeds groter en beter worden, halen veel fanatieke smartphone gebruikers het eind van de dag niet op één acculading. Onder deze groep zijn zogenaamde 'powerbanks' zeer populair. Het Nederlandse Xtorm heeft in Berlijn drie indrukwekkende nieuwe powerbanks gepresenteerd.
02-09-2016
'Vergeetachtig' Emporia stelt Emporia Comfort voor de tweede keer voor
De Oostenrijkse producent van seniorentelefoons 'Emporia' begint zelf ook op leeftijd te komen en lijkt wat vergeetachtig te worden. Op de IFA in Berlijn presenteert het bedrijf namelijk de Emporia Comfort voor de tweede keer.
02-09-2016
Preview: Wiko onthult Wiko Ufeel Prime en Wiko Ufeel Fab in Berlijn
De Franse smartphone producent Wiko, in Nederland ongekend populair vanwege haar zeer betaalbare smartphones, heeft op de IFA in Berlijn twee nieuwe smartphones gepresenteerd: de Wiko Ufeel Prime en de Wiko Ufeel Fab.
02-09-2016
Nokia dochter Withings presenteert Steel HR analoge smartwatch
Withings, producent van gezondheidsproducten en wearables die eerder dit jaar is overgenomen door Nokia, heeft op de IFA in Berlijn de Withings Steel HR gepresenteerd. De Steel HR is een bijzondere smartwatch die een analoge wijzerplaat combineert met een klein beeldscherm voor notificaties en informatie.
02-09-2016
TomTom komt met 'connected' navigatiesysteem voor scooter- en motorrijders
Navigatieproducent TomTom heeft op de IFA in Berlijn een speciaal navigatiesysteem voor scooter- en motorrijders gepresenteerd. De TomTom VIO is volledig rond, heeft ook een rond beeldscherm en werkt enkel in combinatie met een smartphone.
01-09-2016
Preview: Sony onthult Xperia XZ en Sony Xperia X Compact
Geheel volgens verwachting heeft Sony vandaag in Berlijn de Sony Xperia XZ en de Sony Xperia X Compact gepresenteerd. De Sony Xperia XZ mag gezien worden als het paradepaardje van Sony voor dit najaar, terwijl de Sony Xperia X Compact een waardige opvolger is voor de Sony Xperia Z5 Compact van vorig jaar.
01-09-2016
Huawei herintroduceert 'ladyphone' met Huawei Nova
Als het aan Huawei ligt, komt de 'ladyphone' dit jaar weer terug. Voorafgaand aan de IFA in Berlijn heeft Huawei de Huawei Nova gepresenteerd, een smartphone die vooral op het vrouwelijke publiek is gericht.
01-09-2016
HTC kondigt lager geprijsde HTC One A9s aan
Zoals al werd voorspeld heeft HTC zojuist de HTC One A9s gepresenteerd. De nieuwe HTC One A9s is nagenoeg een kopie van de HTC One A9 van vorig jaar, maar wordt dankzij diverse aanpassingen in de hardware een stuk goedkoper.
01-09-2016
Beeldmateriaal Sony Xperia XZ en Sony Xperia X Compact voortijdig uitgelekt
Sony zal vanmiddag in Berlijn voorafgaand aan de IFA tijdens haar grote internationale persconferentie hoogstwaarschijnlijk de Sony Xperia XZ en de Sony Xperia X Compact gaan presenteren. Enkele uren voor deze officiële aankondiging is nu al het beeldmateriaal van beide toestellen uitgelekt.